Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Voorlopige startlijsten Worldcup Eindhoven

Email dit bericht Print dit bericht

WorldCupEindhoven2013Met nog een week te gaan zijn door de organisatie van de Worldcup Eindhoven de voorlopige startlijsten gepubliceerd. Eerder was reeds bekend gemaakt dat er een groot aantal internationale (WK) toppers deel zouden nemen en een snelle blik op de startlijsten onderschrijft dat.
Zo zien we op het allereerste nummer, de 800m vrijeslag bij de dames, direct de zilveren en bronzen medaille winnaressen van de 1500m vrij in Barcelona aan de start, Lotte Friis en Lauren Boyle.
Een ander voorbeeld is de 100m vrijeslag met bij de heren onder andere James Magnussen en Yannick Agnel, bij de dames natuurlijk Ranomi Kromowidjojo, maar ook slotzwemster van de gouden 4x100m vrij estafette van de Verenigde Staten Megan Romano.
Bij de schoolslag afstanden vallen vooral de namen van Daniel Gyurta en Kosuke Kitajima op, terwijl bij de dames wereldrecordhoudster 200m schoolslag kortebaan Rikke Moller Pedersen de aandacht trekt.
Chad Le Clos is op de vlinderslag bij de heren de grootste naam, al volgen Pawel Korzeniowski en Takeshi Matsuda daarbij op korte afstand. Bij de dames is Hongarije met Kantinka Hosszu en Zsuzsanna Jakabos sterk vertegenwoordigd.
Op de rugslagafstanden vallen de namen van Tyler Clary en Ryosuke Irie, Daryna Zevina en Emily Seebohm op.

Helaas missen er ook nog een aantal namen op de starlijst, vooral de absolute top uit de Verenigde Staten. Maar met een ‘late entry’ mogelijkheid voor WK medaille winnaars tot 6 augustus is er nog een kans dat ook Ryan Lochte, Missy Franklin en Katie Ledecky alsnog te bewonderen zullen zijn in Eindhoven.

Alle info over het toernooi vindt je op http://www.worldcupeindhoven.com/

Tagged as: , , , , ,

Leave a Response