Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Zilver voor Iris Tjonk en Marrit Steenbergen bij EYOF (video)

Email dit bericht Print dit bericht

EYOF2013Tijdens de tweede dag van het European Youth Olympic Festival (EYOF) in Utrecht hebben twee Nederlandse meiden het podium gehaald.
Op de 100m vrijeslag wist Marrit Steenbergen met 57.81 de andere zwemster geboren in 2000 uit Spanje precies 0.01 achter zich te houden en pakte ze een schitterende zilveren medaille. Het goud ging naar Arina Aopenysheva (RUS) die met 55.81 een klasse apart was en het kampioenschapsrecord uit 2011 met 0.04 aanscherpte.
Na afloop verklaarde Marrit zeer heel erg blij te zijn met de medaille, maar keek ze ook al met een schuin oog richting de 50vrij van vrijdag waarop ze wederom kans heeft op eremetaal.

Voor het toernooi werden er ook medaillekansen toegedicht aan Iris Tjonk op de 100m rugslag, gezien de 2e plaats op de startlijst. Met 1.03.20 hoefde ze daarop alleen de Hongaarse Dalma Matyasovsky voor zich te dulden, die stond met 1.03.12 ingeschreven. Met 1.04.01 in de series en 1.04.42 in de halve finale ging Iris als 4e door naar de finale, maar daarin bleek dat ze duidelijk het beste voor het laatst had bewaard. In 1.02.76 haalde ze een grote hap van haar persoonlijk record af en verbeterde ze daarmee ook haar eigen Nederlandse Junioren en 13-jarigen record.
Helaas bleef de Hongaarse net buiten bereik (1.02.60), al maakte Iris het op de 2e baan met een split van 31.75 (heen 31.010) nog zeer spannend.

Alle uitslagen vindt je op de livetiming pagina, meer video’s op het youtube kanaal van de EYOF

Tagged as: , ,

Leave a Response