Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Limieten voor Worldcup Eindhoven bekend

Email dit bericht Print dit bericht

WorldCupEindhoven2013Zoals bekend organiseert de KNZB op 7 en 8 augustus voor het eerst in de geschiedenis een World Cup in Nederland. De internationale top zal direct na de Wereldkampioenschappen in Eindhoven aan de start verschijnen.

Natuurlijk is het voor Nederlandse zwemmers een uitgelezen kans om uit te komen tegen wereldtoppers. Wat te denken van een race tegen Ryan Lochte of Missy Franklin?

De Nederlandse selectie wordt ingeschreven door de KNZB.
Verenigingen die deel willen nemen zijn van harte welkom. Het is op dit moment lastig in te schatten hoe groot het deelnemersveld wordt. De aanmeldingen van buitenlandse teams stromen binnen, en het is nog volledig onbekend op welke afstanden wordt gestart.
Om nu toch al richting te geven aan de Nederlandse clubs, hebben we de entree norm voor deelname aan de World Cup gelijk gesteld aan de limieten SENIOREN 2 voor de ONK Korte Baan van 2013.
Dat betekent dat zwemmers van alle leeftijden kunnen inschrijven, mits ze even snel of sneller zijn dan de limiettijd die gold voor de senioren 2.
http://www.knzb.nl/wedstrijdsport/zwemmen/kampioenschappen/nationale_kampioenschappen_korte_baan

De organisatie behoudt zich het recht voor om bij een te lange wedstrijdduur in te grijpen. Het is onze verwachting dat dit niet aan de orde zal zijn en dat de gestelde norm borg staat voor een aantrekkelijke wedstrijd met een representatief niveau.
Wel wijzen we er uitdrukkelijk op dat bij de afstanden van 400 meter en langer de kans op het afwijzen van deelnemers ondanks het voldoen aan het NK niveau zeer reƫel is. Voor deelname geldt een startgeld van EUR 10,00 per start. Dit wordt achteraf via het KNZB depot verrekend.
De wedstrijd komt op korte termijn op de knzb webkalender, het online entryform dat op de worldcup site beschikbaar is, is alleen voor buitenlandse deelnemers van toepassing.
Hier kun je je wel aanmelden als vrijwilliger om te helpen bij dit spectaculaire evenement.

Inschrijven voor de World Cup kan vervolgens tot uiterlijk 20 juli.

Overigens wordt ook een Zwem4daagse in het World Cup decor georganiseerd, van 5 tot en met 8 augustus. Klik hier voor meer informatie.

Tot slot kun je natuurlijk ook gewoon komen kijken. Tickets zijn via internet verkrijgbaar hier.

Tagged as: , ,

Leave a Response