Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Worldcup Eindhoven ook toegankelijk voor Nederlandse zwemmers

Email dit bericht Print dit bericht

KNZBOp woensdag 7 en donderdag 8 augustus 2013 zal in Eindhoven de eerste Worldcup zwemmen op Nederlandse bodem gehouden worden. In overleg met de FINA heeft de KNZB de organisatie van deze eerste wedstrijd van het Worldcup circuit 2013 op zich genomen. Gelet op de data van de wereldkampioenschappen die van 19 juli tot en met 4 augustus in Barcelona worden gehouden, is het te verwachten dat er een grote internationale delegatie zwemmers hun verblijf in Europa een weekje zullen verlengen en dus aanwezig zullen zijn In Eindhoven.

Naast de topzwemmers uit de rest van de wereld, zal de Worldcup wedstrijd ook toegankelijk zijn voor (sub) toppers uit Nederland.
De KNZB is op dit moment nog aan het bekijken welke eisen er aan deelname gesteld zullen worden, waarbij er een balans gezocht wordt tussen het aantal deelnemers en het niveau van de deelnemers. Laatste berichtgeving van uit de KNZB is dat er een open inschrijving zal zijn, maar dat er gewerkt zal worden met limieten gebaseerd op NK limieten of de niveau-tabellen. Deze limieten zullen op 1 juli beschikbaar zijn.

Tagged as: , ,

Leave a Response