Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

ARENA Powerskin Carbon Pro wordt vervangen (update 17-5-2013)

Email dit bericht Print dit bericht

ArenaGisteren verscheen op internet plotseling het bericht dat de ARENA Powerskin Carbon Pro pakken met codes AR220993 (woman full body open back), AR220994 (woman full body closed back) en AR141364 (man jammer) per direct niet meer mogen worden gebruikt bij Nationale en internationale kampioenschappen.
Dit naar aanleiding van een random test door de FINA waarbij de doorlaatbaarheid van een van de pakken niet volledig voldeed aan de eisen zoals die gesteld waren toen het pak goedgekeurd werd.
Een onderzoek van ARENA zelf bracht naar voren dat dit probleem mogelijk ontstaan is nadat de productie was opgeschroefd in verband met de enorm toegenomen vraag en daarom heeft ARENA besloten per direct de bovengenoemde pakken uit de roulatie te halen.

Voor een ieder die een pak met een van de genoemde codes in zijn bezit heeft zal er de mogelijkheid worden geboden deze om te ruilen. Dit proces kan worden gestart door je allereerst aan te melden op de speciale return site van ARENA. Na het invullen van je emailadres krijg je een mail toegestuurd met een unieke link waarop je de Powerskin kan aanmelden voor de omruil actie. Hierbij gelden de volgend voorwaarden :
1) De Powerskin moet onbeschadigd zijn
2) Indien nog in de originele verpakking OF in bezit van een officieel aankoopbewijs krijg je een nieuw exemplaar
3) Indien gedragen en niet meer in bezit van een officieel aankoopbewijs krijg je een tegoedbon van €250 als het een badpak betreft en €150 als het een jammer is.

De omruilactie zal worden gestart vanaf 13 mei, waarbij ARENA nog 2 slagen om de arm houdt : niet alle landen zullen tegelijk worden bediend en de omruilactie kan tot 8 weken in beslag nemen.
ARENA Nederland geeft wel aan dat het zal proberen zo veel mogelijk pakken al voor het ONK om te ruilen, maar of dit haalbaar zal zijn is nog maar de vraag. Misschien dat ARENA de sporters de mogelijkheid kan geven hun oude pak bij het ONK zelf om te komen ruilen ?
Waarschijnlijker is echter dat in ieder geval een deel van de zwemmers die bij het ONK aan de start verschijnen genoodzaakt zal zijn een ander badpak/zwembroek aan te schaffen. Of het verbod ook zal gaan gelden voor de NJK en de NK sprint wordt op korte termijn bekend gemaakt.

Voor alle andere wedstrijden, inclusief kring kampioenschappen, kring/landelijke speedo finales en overige wedstrijden, geldt het verbod niet tot het eind van het seizoen. Vanaf begin volgend seizoen zal het verbod wel voor alle wedstrijden gelden. In hoeverre het verbod zal gelden voor het openwaterseizoen is op dit moment nog onduidelijk.

Update (16-5-2013): De details van de omruilactie zijn als volgt :
Optie 1: Je huidige Powerskin Carbon-Pro kan omgeruild worden, met of zonder bewijs van aanschaf, mits niet beschadigd. Het omruilen duurt rond de 8 weken.
Optie 2: Je huidige Powerskin Carbon-Pro inruilen voor een Powerskin Revo+ (welke binnen 2 weken wordt geleverd) plus een 35% kortingsbon voor een nieuwe Carbon-Pro Mark 2 als deze op de markt verschijnt. Deze kortingsbon is geldig tm 31 december en kan ingeruild worden bij specifieke winkels in Nederland.
Meer informatie volgt binnen enkele dagen

Update (16-5-2013): Een nieuwe update ontvangen van Arena met de optie je Carbon Pro te registreren voor vervanging.
Ze komen het pak/broek bij je thuis omruilen, wat betekent dat je tot die tijd er nog gewoon gebruik van kan maken.
Voorlopig houden ze nog steeds de 8 weken aan, hopelijk kan het sneller al verwachten we dat ze dit vooral doen om te zorgen dat er een groter aantal mensen in dezelfde regio in 1 keer bediend kunnen gaan worden.

Leave a Response