Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

NR 17 jarigen voor Kyle Stolk (HD-video)

Email dit bericht Print dit bericht

Swimcup EindhovenVanaf vandaag wordt de Eindhoven Swimcup 2013 gehouden. Dit toernooi, waar wederom een groot aantal buitenlandse toppers op af is gekomen, dient zowel als kwalificatietoernooi voor de WK als voor de EJK van komende zomer.

Een van de Nederlandse kanshebbers op eremetaal bij die EJK is Kyle Stolk en vandaag liet hij in de series direct al zien er klaar voor te zijn. Op de 100m vrijeslag had hij totaal geen moeite met de limiet van 51.01 getuige zijn 50.10. En met die tijd verdween er weer een Nederlands record van Pieter van den Hoogenband uit de boeken. Dit maal van het NR 17-jarige van 2 december 1995 aan de beurt, Pieter kwam toen tot 50.32.
Helaas zullen we niet alle sessies aanwezig kunnen zijn, maar gelukkig hebben we deze race van Kyle in ieder geval vast kunnen leggen. En dank aan Patrick Pearson voor het ‘live commentaar’ op de achtergrond.

Voor Ranomi Kromowidjojo staat er dit toernooi niets op het spel, zij is reeds zeker van de WK. Maar zoals ze zelf in een interview met de NOS al zei, het is een mooi moment om weer hard te zwemmen.
Vanochtend zette ze op de 50m vrijeslag de snelste tijd op de klok met 24.63, voor Sarah Sjoestroem (24.92) en Inge Dekker (25.06).

Tagged as: , , , ,

Leave a Response