Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Job Kienhuis stopt

Email dit bericht Print dit bericht

Job KienhuisZojuist verscheen op de site van omroep Brabant het bericht dat Job Kienhuis stopt met topzwemmen. Na een half jaar pauze die hij inlaste na de Olympische Spelen van Londen is hij er achter gekomen dat hij zich geen 100% meer kan opladen voor het leven van een topsporter.
En zoals hijin het artikel zegt : “99,9% is niet genoeg wanneer je aan topsport doet”

Direct na het verschijnen van het artikel kwamen de eerste berichten los op twitter. Zo stuurde Femke Heemskerk “Ohnee !! @jobkienhuis stopt ook met zwemmen… Jammer !! Had graag met je getraind. #topgozer xxx”. Een tweet van Johan Kenkhuis gaf naar aanleiding van het stoppen van Job nog wat om over na te denken : “Stoppen met topsport is verrekte moeilijk trouwens…naar mijn mening nog veel te weinig begeleiding voor vanuit de sportorganisaties.”

Job zal het komende jaar overigens nog wel in Eindhoven blijven, hij zal die tijd gebruiken om af te trainen bij zijn collega-zwemmers.

Tagged as: ,

Leave a Response