Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

NOC-NSF honoreert aanvragen KNZB

Email dit bericht Print dit bericht

Vanmorgen heeft de KNZB de subsidie toewijzing 2013 van NOC*NSF ontvangen. Dat geeft gemengde gevoelens. Er is vreugde bij zwemmen, gehandicapte zwemmen en waterpolo dames. Op die vlakken hebben we een fundamenteel hogere toewijzing gekregen dan de afgelopen jaren.

Er is grote teleurstelling voor synchroonzwemmen, schoonspringen en waterpolo heren. Daarvan zijn de aanvragen afgewezen. Deze programma’s zijn de afgelopen jaren succesvolle gebleken. Naar we uit de toelichting kunnen opmaken acht NOC*NSF de kans op ontwikkeling van dat succes voor de komende jaren te gering.

Wat is daar het gevolg daarvan voor de KNZB. De sporten die een toewijzing hebben gekregen zijn het effect daarvan op hun programma’s aan het berekenen. Voor de sporten die zijn afgewezen zijn de technische staven en de sporters vanmorgen geïnformeerd. De komende week zal de KNZB directieverband de mogelijke scenario’s op een rij zetten. Deze worden voorgelegd aan het de bestuur in de vergadering van 19 december. Het bestuur zal daar vervolgens over besluiten.
Bron : KNZB.nl

Tagged as: ,

Leave a Response