Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Wereldrecord voor Yannick Agnel op 400m vrijeslag (HD video)

Email dit bericht Print dit bericht

De Franse zwemmer Yannick Agnel heeft donderdag bij de nationale kampioenschappen kortebaan in Angers het wereldrecord op de 400 meter vrij aangescherpt. De olympisch kampioen op de 200 vrij tikte aan in een tijd van 3.32,25. Agnel bleef hiermee onder de oude toptijd die sinds november 2009 met 3.32,77 op naam stond van de Duitser Paul Biedermann, toen gezwommen in een ‘rubber’ badpak.
Agnel zal volgende week ook zijn opwachting maken bij de Europese kampioenschappen in het 25-meterbad in het Franse Chartres. ‘Ik had op de 400 vrij ingezet op een tijd dicht bij het wereldrecord. Maar ik heb mijn limiet zeker nog niet bereikt. Ik ga nu ook nog voor de 100, 200 en 800 meter’, aldus de Fransman.

In tegenstelling tot kampioenschappen in Nederland worden de Franse kortebaan kampioenschappen wel live uitgezonden en wel door de Franse Eurosport. Vandaar dat er nu al direct beelden beschikbaar zijn :

Tagged as: ,

Leave a Response