Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Nick Driebergen stopt met zwemmen

Email dit bericht Print dit bericht

Nick Driebergen

AMSTERDAM – Nick Driebergen beëindigt per direct zijn zwemloopbaan. De 25-jarige rugslagspecialist van NZA vindt het tijd voor nieuwe uitdagingen.
Driebergen maakte het besluit dinsdag bekend op zijn website.
Op zaterdag 4 augustus 2012, de finale van de 4×100 meter wisselslag tijdens de Olympische Spelen van London, heb ik de laatste race van mijn zwemloopbaan gezwommen. Ik heb besloten om te stoppen met topzwemmen. Na 15 jaar wedstrijdzwemmen kan ik met een tevreden gevoel een prachtige sportcarrière afsluiten en op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen.
Binnenkort rond ik mijn sportmarketing opleiding aan de Johan Cruijff University af en mijn nieuwe doel is het vinden van een leuke baan in de sport en- eventbranche. Dat is wat ik leuk vind en waar mijn ambities liggen.
Met veel plezier en trots kijk ik terug op een geweldige periode bij mijn team in Amsterdam onder leiding van Martin. Mijn teamgenoten waren motiverend en inspirerend. Lennart, Joost, Sebastiaan, Joeri, Femke, Stefan, Bas en trainer Martin, bedankt voor een geweldige samenwerking.
Na 2 Olympische Spelen, 4 WK’s, 8 EK’s, 2 EJK’s, 28 Nationale titels en 5 Nederlandse records kan ik niet anders dan trots zijn op wat ik heb gepresteerd. Hoogtepunten waren de bronzen medaille op de 4×100 wisselslag op het EK in Budapest, de verkiezing tot Talent van Amsterdam in 2007 en de finale tijdens de Olympische Spelen in London.
Graag zie ik jullie weer op de tribune van mooie kampioenschappen. Ik blijf groot fan van de zwemsport en weet zeker dat de zwemmers met de nieuwe ontwikkelingen binnen de KNZB, nog beter zullen presteren.
Nick Driebergen

Johan Cruyff University
Driebergen won bij de Europese kampioenschappen kortebaan in 2007 zijn eerste bronzen medaille op de 4×50 meter wisselslag. Drie jaar later pakte hij brons op de 50 meter rugslag bij datzelfde toernooi. Bij de EK langebaan eindigde hij later dat jaar ook als derde op de 4×100 meter wisselslag.
De geboren Rijnsburger nam in 2008 in Peking en deze zomer in Londen deel aan de Spelen. Individueel haalde hij op de 100 en 200 rug niet de finale. Wel plaatste hij zich met zijn Amsterdamse teamgenoten voor de eindstrijd van de 4×100 wissel. In de laatste race van zijn loopbaan werd hij zevende.
De veelvoudig Nederlands kampioen rondt binnenkort zijn sportmarketingopleiding aan de Johan Cruyff University af en hoopt een leuke baan in de sport te kunnen vinden.

De laatste race van Nick en zijn teamgenoten :

Tagged as: ,

Leave a Response