Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Nederlands record en WK-limiet Kira Toussaint

Email dit bericht Print dit bericht

Kira Toussaint is al enkele jaren een van de aankomende sterren van het Nederlandse zwemmen. Door haar resultaten van de afgelopen seizoenen werd haar een plek in het Nationaal Trainings Centrum aangeboden, welke ze met beide handen aanpakte. Omdat ze echter liever in het NTC in Eindhoven aan de slag ging, verhuisde ze begin dit seizoen reeds naar de stad in Brabant om daar zich verder te ontwikkelen bij Janet Mulder van het RTC, alvorens komende januari definitief aan te sluiten bij het het NTC en trainer Marcel Wouda.
In de afgelopen maanden is haar toch al sterke onderwater fase verder geanalyseerd met de camera’s en expertise van het Innosportlab in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion en de resultaten mogen er zijn. Zwom ze aan het begin van dit seizoen nog 59.2 op de 100m rugslag, vanmiddag in de halve finale van deze afstand bij de EK kortebaan kwam er 57.16 op het bord : een finale plaats, een nieuw Nederlands record senioren (en 18 jarigen) en een WK limiet voor over 3 weken in Istanbul.

Haar race en die van haar trainingsmaatje vanaf januari Sharon van Rouwendaal, plus de reacties achteraf :

Ander halve finale succes was er voor Joeri Verlinden op de 100m vlinderslag. In de eerste van 2 halve finales tikte hij als 4e aan, uiteindelijk genoeg om als de nummer 6 door te gaan naar de finale. Daarin komt hij onder andere weer Rafael Munoz Perez (50.68), Evgeny Korotyshkin (51.06) en Romain Sassot (51.11) tegen. Joeri kwam in de halve finale tot 51.29.

De enige finaliste van vandaag was Wendy van der Zanden op de 200m wisselslag. In de ochtend had ze zich met 2.11.48 als 8e en laatste geplaatst voor de finale en helaas was dat smiddags ook het maximaal haalbare. Met 2.12.24 was ze iets langzamer dan in de series, maar zelf gaf ze aan dat haar piek bij de WK in Istanbul ligt en dat dus de prestaties op de EK nog wat wisselend kunnen zijn.

Tagged as: , , , ,

Leave a Response