Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Jacco Verhaeren stopt als trainer

Email dit bericht Print dit bericht

Jacco Verhaeren

Zojuist werd bekend dat Jacco Verhaeren stopt als trainer van NTC Eindhoven. De komende 4 jaar zal hij full-time aan de slag zijn als Technisch Directeur van de KNZB, een functie waarin hij de supervisie zal voeren over onder andere de NTC’s in Eindhoven en Amsterdam. Ook zal hij meer verantwoording krijgen op het gebied van sponsorbeleid, iets waar hij met zijn staat van dienst en charisma een prima rol in kan spelen.
In Eindhoven wordt Marcel Wouda de opvolger van Jacco en wordt dus de trainer van onder andere Ranomi Kromowidjojo, Sharon van Rouwendaal en Dion Dreessens. Welke zwemmers er precies in zijn groep komen te zwemmen is nog onduidelijk, daarover moet in de komende tijd nog een beslissing genomen worden. Natuurlijk kan dan gedacht worden aan de zwemmers die nu al bij Marcel zwommen (Judith Stap, Wendy van der Zanden, Marcel Schouten, Ferry Weertman en Job Kienhuis), maar ook bijvoorbeeld zwemmers die nu nog in het RTC bij Jeanet Mulder zwemmen zouden door kunnen schuiven.
Ook wordt er gekeken of er naast Marcel een assistent wordt aangenomen en moet er een oplossing gevonden worden voor de combinatie binnenbad en open water zwemmers. Mogelijk dat een assistent daarin een rol kan spelen.

Tagged as: , , , , ,

Leave a Response