Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

3 Nederlandse zwemmers door naar halve finales EK kortebaan

Email dit bericht Print dit bericht

De tweede ochtend sessie van de EK kortebaan in Chartres (Frankrijk) heeft voor de Nederlandse zwemmers 3 halve finale plekken opgeleverd. Op de 50m vlinderslag kwam Maaike de Waard tot 26.91 (vlak boven haar inschrijftijd van 26.86), goed voor plaats 15 in de eindstand. En aangezien de snelste 16 in de halve finale mogen starten zien we haar vanmiddag terug. Kimberly Buys zal daar in de 2e halve finale op baan 4 van start gaan, zij was vanochtend met 25.80 de snelste.

Op de 100m wisselslag was er ook een halve finale plek te noteren voor een Nederlandse, namelijk Wendy van der Zanden. Na haar 8e plaats op de 200m wisselslag van gisteren zwom ze op de halve afstand een tijd van 1.02.09, waarmee ze op de geschoonde uitslag op plaats 13 eindigde. Voor Esmee Bos helaas geen halve finale vanmiddag, zij kwam met 1.04.28 zo’n 2 seconden tekort. Snelste in de ochtend was Katinka Hosszu die na 2 gouden medailles gisteren (200m wisselslag en 200m vlinderslag, beiden in 2.05.78) alweer hard op weg lijkt naar goud nummer 3. Haar tijd in de series 1.00.23.

Bij de heren succes voor Joost Reijns op de 100m vrijeslag. In een zeer sterk veld kwam hij met 48.29 tot een 17e plaats, maar doordat er maar liefst 5 zwemmers weggestreept moesten worden voor de halve finales (slechts 2 zwemmers per land mogen door), was dit ruim voldoende voor de halve finale. Dion Dreessens redde het niet om zich te plaatsen voor de halve finale, met 49.08 eindigde hij op een gedeelde 28e plaats, waar 48.70 nodig was.

Alle uitslagen zijn te zien op de site van Omega, beelden op Eurosport vanavond vanaf 18.15uur.

Tagged as: , , , ,

Leave a Response