Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Standen 1e ronde competitie officieus bekend

Email dit bericht Print dit bericht

Met ingang van het huidige seizoen is het niet meer nodig om telformulieren in te vullen na afloop van de verenigingscompetitie. Bij het inlezen van de uitslag in de webkalender van de KNZB wordt de score automatisch bepaald, wat tijd moet besparen en de kans op fouten moet verkleinen.
Nu staan de eerste automatisch bepaalde scores op de site van de KNZB en dus een mooi moment om deze eens te vergelijk met de handmatig berekende scores zoals de clubs die zelf hebben ingevuld op zwemkroniek.com.

Hoofdklasse

Geen verschuivingen voor wat betreft de klasseringen, alleen een telfout bij Eiffel Swimmers PSV waardoor ze net boven de 6000 punten uitkomen.

A-klasse

Hier wel een paar zeer ingrijpende verschillen tussen de scores op zwemkroniek.com en knzb.nl.
De winnaar van ronde 1 blijft als de geautomatiseerde score klopt nog wel Aqua-Novio’94, maar het verschil met de nummer 2 LZ 1886 is geen 127 punten, maar net iets minder dan 38.
Een nog groter verschil vertoont de score van ESCA Zwemmen uit Arnhem. De score die zij zelf hebben ingevuld op zwemkroniek.com was 6148.45 en goed voor plaats 8, de door de KNZB berekende score is 2 minuten langzamer (6268,53) en daarmee komen ze op een voorlopige 19e plaats. Waar dit verschil precies vandaan komt is nog onduidelijk, mogelijk dat iemand van ESCA daarop het antwoord kan geven ?
Andere verschillen zijn die van de Zijl/LGB (38 punten), ZV Hoorn (15 punten), Zwemclub Eijsden (3 punten) en De Rijn (0,11 punt). Voor de Zijl/LGB betekent dit 1 plaatsje verlies, de overige clubs blijven ook met deze score op dezelfde plek staan.

B-Klasse

Bijna een perfecte score in de B-klasse op zwemkroniek.com, alleen RZC lijkt zichzelf 1,29 punten tekort te hebben gedaan. Verder zien we hier voor het eerst een 2e ploeg verschijnen (De Columbiaan 2), waarvan de KNZB al aangegeven heeft daar niet automatisch mee om te kunnen gaan. De score van 5636,22 die dan ook op KNZB.nl staat zal aan de hand van het voor 2e team verplichte telformulier aangepast moeten worden. Vooralsnog gaan wij er dan ook vanuit dat de 6544,01 van zwemkroniek.com dichterbij de waarheid zal liggen. Daarmee komt het 2e team uit Voorhout op plaats 22.

C-Klasse

Ook in de landelijke C-klasse geen opvallende verschillen. De Waalstroom en ZVDO’74 scoren bij de KNZB iets beter dan ze zelf hadden uitgerekend, Het Ravijn en Scheldestroom krijgen er helaas een klein beetje bij, al is het maar respectievelijk 1,00 en 0,01 punten.

Conclusie
De voorlopige conclusie na de eerste ronde van de competitie is dat het automatisch berekenen van de scores door de KNZB zeer behoorlijk werkt. Wel vallen de verschillen in de A klasse van Aqua-Novio’94 en ESCA Zwemmen op. Of dit een menselijke fout op zwemkroniek.com of een computerfout op KNZB.nl betreft zal de definitieve score moeten uitwijzen.

Voor de verenigingen waarbij er een verschil is geconstateerd geldt :
Bezwaar maken tegen gepubliceerde puntentelling
• Een vereniging kan tot 1 week na het competitieweekend bezwaar maken tegen de door de KNZB gepubliceerde puntentelling. Dit bezwaar dient voorzien van motivatie verzonden te worden naar zwemmen@knzb.nl.

Tagged as: , ,

3 Comments

  1. De tot nu toe geconstateerde verschillen zijn ook terug te voeren tot een zaak welke nog niet genoemd is:
    – zwemmers met ongeldige startnummers worden bij de knzb niet geaccepteerd en meegenomen in de berekening.
    Daar is bij 1 op de 2 wedstrijden wel 1 of 2 zwemmers bij betrokken.

  2. Is er nou al duidelijk welke stand van aqua novio correct is? Want een gat van 40seconden is te dichten, 120seconden wordt heeeel lastig

  3. de definitieve stand was dezelfde week gecorrigeerd, de zwemkroniek was juist!

Leave a Response