Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Wereldrecord Akihiro Yamaguchi op 200school (HD-video)

Email dit bericht Print dit bericht

Het oude wereld record stond net 1,5 maand op naam van Daniel Gyurta, maar afgelopen nacht was het Akihiro Yamaguchi die er alweer een stukje vanaf haalde. Met 2.07.01 tekende hij voor het nieuwe record en verbeterde de tijd van Gyurta daarmee met 0.27 seconden.
Bij de Olympische Spelen van Londen was Yamaguchi er niet bij, hij werd op de Olympische kwalificatiewedstrijden in Japan derde op de 200m schoolslag. Zijn landgenoten Ryo Tateishi en Kosuke Kitajima werden in de Olympische finale met 2.08.29 en 2.08.35 respectievelijk 3e en 4e. Voor Kitajima een gigantische domper, hij was de Olympisch kampioen op deze afstand van Athene en Beijing en had voor Londen met 2.07.51 nog de snelste tijd ooit in textiel op zijn naam staan.

Tagged as:

Leave a Response