Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Limieten ONK kortebaan verwerkt in zwemrank.nl

Email dit bericht Print dit bericht

Na bekendmaking van de limieten voor het Open Nederlandse Kampioenschap kortebaan in Amsterdam eind oktober, met daarbij de toevoeging van de senioren 2 limieten, was het slechts wachten op het Splash LXF bestand voordat we op zwemrank.nl de limieten konden plaatsen.
De LXF is op 24 september beschikbaar gesteld via de webkalender en vanaf nu kan dus op zwemrank.nl opgevraagd worden welke zwemmers er tot nu toe hebben voldaan aan de limieten.

Om een beeld te krijgen van het effect van de senioren 2 limieten hebben we even voor alle 100m’s gekeken hoeveel zwemmers en zwemsters uit die categorie nu alsnog mee mogen doen die voorheen buiten de boot waren gevallen :
100vl : 2 heren en 4 dames
100ru : 1 heer en 7 dames
100ss : 3 heren en 3 dames
100vr : 10 heren en 11 dames

Geen gigantische aantallen, dat was ook niet verwacht, maar wel een mooi aanvulling in de breedte van het kampioenschap en een paar zeer opvallende namen. Zo komt bij de rugslag heren de naam van Ruben Dekker naar boven, veelvuldig medaille winnaar bij de jeugd. Bij de meiden valt op de rugslag de naam Syliva Dik op. Ook zij had zonder de senioren 2 limieten nog ruim een seconde harder moeten zwemmen in de komende 2 weken om het ONK te halen, maar heeft zich nu al wel geplaatst. Voor Annemarie Worst levert de toevoeging van de senioren 2 limieten zelfs 2 extra 100m limieten op, die op de schoolslag en vrijeslag. Jens Bakker mag dankzij de senioren 2 limieten nu ook de 100m schoolslag op het ONK zwemmen.

Tagged as: , , , , ,

1 Comment

Leave a Response