Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

NK Sprint zeer matig bezet

Email dit bericht Print dit bericht

Natuurlijk staat dit jaar alles in het teken van de Olympische Spelen en dus zijn de Olympiers er niet bij komend weekend als in Heerenveen de Nederlandse Sprint Kampioenschappen plaats vinden.
Daarnaast kiest een aantal zwemmers voor een laatste wedstrijd op de 50m baan in het buitenland en zullen de EJK/vervangende EYOF kandidaten niet naar het hoge noorden afreizen.
Maar daarnaast heeft ook een groot aantal (sub)toppers besloten het toernooi in Heerenveen links te laten liggen. Zo missen we bijvoorbeeld bij de heren de naam van Jens Bakker in de startlijsten, vorig jaar in Emmen nog goed voor een Nederlands Jeugd record op de 100m wisselslag. Bij de dames zijn Wendy van der Zanden en Lieke Verouden 2 opvallende afwezigen op de 100m wisselslag en missen we op de 50m schoolslag Loes Zanderink en Tessa Brouwer.

Wat rest is een behoorlijk gedevalueerd toernooi met op sommige afstanden niet eens de noodzaak om series te zwemmen! In de bepalingen is daar echter geen rekening mee gehouden en dus wordt ook bij de 50m rugslag heren (slechts 10 schreven ) in de ochtend gewoon gezwommen voor de baanindeling bij de halve finales.

Op de 50m schoolslag hoeven er bij de heren slechts 3 zwemmers af te vallen, op de 100m wisselslag zijn dat er 2. Alleen de 50m vlinderslag (31 zwemmers op de startlijst) en de 50m vrijeslag (met 81 zwemmers wel weer goed bezet) vragen om een goede prestatie in de ochtend om de halve finale te halen.

Bij de dames is het beeld iets minder dramatisch, daar staan op respectievelijk de 50rug, 50school, 50vlinder en 100wissel totaal 26, 32, 41 en 25 namen op de startlijsten. De 50m vrijeslag is ook bij de dames de afstand met de meeste deelnemers, maar liefst 131 dames duiken op die afstand komend weekend het water in….
Overigens is dat altijd nog maar de helft van de totaal 270 dames die de limiet hebben behaald! Blijkbaar gaat toch niet iedereen voor 50m vrijeslag richting Friesland.

De volledige startlijsten zijn te vinden op http://livetiming.knzb.nl/nksprint12/index.html
Ben je benieuwd wie er allemaal de limiet hadden, kijk dan op http://zwemrank.nl/Limieten/

Tagged as: , , , , , , , , ,

1 Comment

  1. De subtoppers zijn een weekje eerder met vakantie i.v.m. de NK KB eind oktober :)

Leave a Response