Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Geslaagde come-back voor Brendan Hansen

Email dit bericht Print dit bericht

Vorig jaar vlogen de come-back verhalen je om de oren. Maar nu in de Verenigde Staten de laatste Olympic trials bezig zijn, zijn het aantal succesverhalen op 1 hand te tellen. Of eigenlijk : op 1 vinger : Brendan Hansen. Waar bijvoorbeeld Ian Thorpe zich niet wist te plaatsen voor Londen deed Hansen dat afgelopen nacht direct op de eerste afstand waarop hij van start ging.
Op de 100m schoolslag liet hij halverwege Kevin Cordes nog 0.05 voor zich, maar bij de finish was het verschil ten opzichte van de rest duidelijk. Hansen tikte als eerste aan in 59.68, Eric Shanteau werd 2e in 1.00.15. Voor Cordes betekende 1.00.58 dat hij zich niet plaatst voor Londen.

Op de 100m vlinderslag bij de dames toonde Dana Vollmer aan dat ze over een maand in Londen een medaille kandidaat zal zijn. Met 56.50 eindigde ze ruim voor Claire Donahue (57.57).
Opvallend in het zwemmen van Vollmer was wel dat ze, nadat ze met 56.99 in de series en 56.42 in de halve finale al wist dat ze geen concurrentie zou hebben, in de finale niets extra’s kon laten zien. Of ze dat in Londen wel zal kunnen moet afgewacht worden.

Op de 400m vrijeslag zal de VS in Londen aantrede met Allison Schmitt (4.02.84) en Cloe Sutton (4.04.18). De pas 15 jarige Kathleen Ledecky eindigde met 4.05.00 net naast het podium en voorlopig dus ook naast de tickets voor Londen. Morgen heeft ze in de 200m vrijeslag nog een kans, daarop plaatste ze zich met 1.59.88 als 14e voor de halve finales. Een plek bij de eerste 6 in de finale zal nodig zijn voor een 4x200vrij estafette plaats.

Tagged as: ,

Leave a Response