Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Startlijsten Swim/Pieter/Juniorencup bekend

Email dit bericht Print dit bericht

Over iets meer dan 1,5 week begint in Eindhoven voor een aantal zwemmers misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Zij krijgen bij de Swimcup in Eindhoven een laatste kans zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Londen. Onder andere Inge Dekker, Lennart Stekelenburg en Bastiaan Lijesen zullen tot het uiterste moeten gaan om hun (individuele) ticket naar Londen veilig te stellen.
Om de toppers de kans te geven zich optimaal voor te bereiden op de finales, zal net als bij het afgelopen Open Nederlands Kampioenschap Kortebaan van afgelopen december, iedere ochtend beginnen met de snelste 4 series. Nadat al deze series zijn verzwommen volgen de overige series, te beginnen met serie 5 van programma 1, daarna serie 5 en 6 van programma 2, etc.

Naast de wedstrijden voor de senioren/jeugd in de Swimcup, zullen er in de pauze tussen de series en finales van zaterdag 14 en zondag 15 april ook nog de Pietercup (minioren) en de Junior cup gezwommen worden. Deze wedstrijden bieden aan de jonge zwemmers van Nederland de kans om in de super entourage van de Swimcup te racen. In de afgelopen dagen zijn de startlijsten van de Pietercup en Junior cup reeds bekend gemaakt en daar is vandaag de startlijst van de Swimcup bij gekomen.
Het merendeel van de inschreven zwemmers zal ook daadwerkelijk mogen starten. Bij de dames zijn er slechts afwijzingen op de 50school, 200vrij en vlinder en de 1500vrij. Bij de heren komen we afwijzingen tegen op de 200/400/800vrij en 200vlinder.

20120329 startlijsten Pieter Cup minioren 3-4
20120329 startlijsten Pieter Cup minioren 5-6
20120330 startlijsten Junior Cup 2012
20120331 startlijsten Swim Cup 2012

Tagged as: ,

Leave a Response