Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Lennart Stekelenburg ook individueel naar Londen (HD-video)

Email dit bericht Print dit bericht

Lennart Stekelenburg

Achter alle namen op het lijstje voor Londen stond voor het begin van vandaag een vinkje, behalve achter die van Lennart Stekelenburg. Nadat Inge Dekker gisteren haar individuele limiet op de 100m vlinderslag had veilig gesteld, was Lennart de enige zwemmer die nog niet voldaan had aan alle eisen voor een individuele start. Op de 200m schoolslag strandde hij eerder dit weekend binnen een paar tienden, maar vandaag was het wel raak. In de series van de 100m schoolslag knalde Lennart naar 1.00.97 en daarmee voldeed hij aan de vormbehoudtijd van 1.01.13. In de finale liet hij vervolgens zien dat de tijd van de series geen uitschieter was, want wederom bleef hij er met 1.01.04 binnen.

Na de 100m schoolslag was er ook nog een laatste kans voor de dames 4x200m vrijeslag. Om naar Londen te mogen, moesten zij zich scharen bij de 4 tijd-snelsten (buiten de top-12 van de WK die rechtstreeks geplaatst zijn) en daarvoor was 8.02.30 nodig. Helaas bleek toen de rook optrok en het lawaai verstomde dat de dames net 0.09 tekort waren gekomen. En dus spatte de Olympische droom van Londen 2012 voor Rieneke Terink, Andrea Kneppers, Wendy van der Zande en Elise Bouwens uiteen. Hoogstwaarschijnlijk alleen Saskia de Jonge zal van de ploeg die vanmiddag zwom in Engeland aanwezig zijn als reserve voor de 4x100m vrij.

Zeker wel aanwezig op de 50m vrijeslag zijn Ranomi Kromowidjojo en Marleen Veldhuis. Zij werden de nummers 1 en 2 in de Nederlandse ranglijst, waarbij Ranomi met 24.10 ook nog eens de koppositie greep op de wereldranglijst. Nog nooit was iemand in textiel sneller op deze afstand dan zij en dus bombardeerde ze zich met deze prestatie ook op de 50m vrijeslag tot een van de favorieten. Marleen was met 24.32 ook sneller dan ze tot nu toe was geweest in de limietperiode en dus zal de concurrentie in Londen ook met haar rekening moeten houden.

Na afloop van de A-finales werden de namen van de paralympische en olympische ploeg bekend gemaakt. Helaas werden daarbij nog niet de namen van de estafette zwemmers genoemd, mogelijk omdat de voordracht van de reserves eerst nog goedgekeurd moet worden door het NOC/NSF. Een van de namen die in die voordracht zal staan is die van Dion Dreesens. Op de 200m vrij miste hij de limiet op een haar, maar dankzij de sterke bezetting op de 4x100m wisselslag en het drukke programma van Sebastiaan Verschuren zal hij als reserve voor deze estafette aangedragen worden. Of hij vervolgens ook zal mogen starten op de individuele afstand is afwachten, hij heeft in ieder geval voldaan aan de internationale eis van de FINA, dus dat hoeft geen belemmering te zijn.
Hetzelfde geldt ook voor Nick Driebergen die vandaag op de 200m rugslag een paar honderdsten tekort kwam voor de Nederlandse limiet, maar wel voldeed aan de internationale eis.

Tagged as: , , , , , , , , ,

Leave a Response