Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Inge Dekker geplaatst voor Londen (HD-video)

Email dit bericht Print dit bericht

Voorafgaand aan het toernooi zei Jacco Verhaeren in een interview dat hij er het volste vertrouwen in had dat Inge Dekker de limiet zou halen op de 100m vlinderslag. Woorden met de strekking ‘zoveel klasse aanwezig dat het geen probleem moet zijn’. Vandaag wist Inge te laten zien dat die woorden volledig juist waren, want in de series van de 100m vlinderslag deed ze waar ze voor gekomen was : het zwemmen van een Olympische limiet.

Beelden van de laatste dag van de Swimcup Eindhoven kunnen ook gevonden worden op http://www.youtube.com/zwemsporttv, het zwemkanaal in ontwikkeling van de KNZB. Als alles goed gaat zijn daarop morgenmiddag Live de finales te zien.

Verder maakte de NOS de volgende beelden :

Vanavond tijdens de finales liet Inge de 100m vlinderslag voor wat hij was en richtte ze zich op de 50m vrijeslag. Daarop was ze in Amsterdam de individuele startplek van Marleen Veldhuis tot op een tiende genaderd en dus probeerde ze vandaag die tiende er af te halen. Helaas voor Inge was dat in de halve finale van vandaag nog net te hoog gegrepen, ze moest met 24.57 zowel Marleen (24.33) als Ranomi voor zich laten. Ranomi kwam in haar halve finale tot de absolute wereldtijd van 24.14, slechts 0.01 achter de snelste tijd in de wereld van dit jaar van Francesca Halsall en een PR van 0,1 seconde.

In de finale van de 200m vrijeslag bij de heren deed Dion Dreesens een ultieme poging de limiet voor de Olympische spelen te slechten. Aan het toernooi begonnen met een persoonlijk record van 1.49.50 was hij in de series al tot 1.48.50 gekomen en nu ging het nog harder. Helaas net niet hard genoeg, want met 1.47.61 kwam hij 0.21 tekort voor Londen. Hij zwom echter wel onder de door de FINA gestelde A-limiet van 1.47.81 en dus heeft de KNZB in overleg met het NOC/NSF de mogelijkheid om hem alsnog af te vaardigen. Morgenavond zal bekend worden of Jacco daar heil in ziet.

Op de niet Olympische 50m rugslag was het vandaag 2x raak voor Bastiaan Lijesen. In de series stelde hij zijn eigen Nederlands record bij van 25.04, in de finale kwam hij zelfs tot 24.79.

Tagged as: , , , ,

Leave a Response