Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Daniel van der Deen (mogelijk) uitgeschakeld voor de EJK

Email dit bericht Print dit bericht

Daniel van der Deen

De oplettende kijker heeft zich zaterdagmiddag bij de finales misschien afgevraagd waarom Daniel van der Deen de finale van de 50m rugslag niet zwom.
Hij had zich met 26.38 en een Nederlands Jeugdrecord als 4e voor de A-finale gekwalificeerd, maar smiddags prijkte er op de uitslagen ‘AFGEM’.

Uiteindelijk is nu gebleken dat Daniel door een knieblessure de finale moest laten lopen en na onderzoek zelfs vandaag al geopereerd is.
Een scheurtje in zijn meniscus zorgde voor de pijn en is operatief hersteld.
Er is hoop dat het zich geheel zal herstellen, maar voorlopig mag Daniel 6 weken lang zijn knie niet (zwaar) belasten. Dus geen trainingskamp op Mallorca en waarschijnlijk ook geen EJK dit jaar.

Op Facebook vertelde Daniel het hele verhaal :

“Voor de meeste die het nog niet weten of zich afvragen waarom ik de finale niet zwom zaterdag middag, ga ik nu even allemaal vertellen :p.
Dfgelopen maanden ben ik wel eens vaker door mijn knie gegaan maar zaterdag was het echt raak. ik kon mijn been niet meer strekken en kon er ook niet meer op staan.
Daardoor dus afgemeld voor de finale en die avond naar huis gegaan om te herstellen. het werd echter niet beter dus maandag middag naar de sportarts geweest.
Die zei dat ik een mri moest laten maken en dit kon ook gelijk die ochtend erna (dinsdag) gemaakt worden.
Dinsdag samen met kees (trainer) naar het ziekenhuis gegaan voor de mri scan en smiddags had ik al gelijk de uitslag binnen, de sportarts had ook gelijk al een afsprak laten maken diezelfde dag bij de orthopeed.
Dinsdag aan het eind van de middag weer samen met kees naar het ziekenhuis.
Na wat voelen en kijken wou de dokter een kijkoperatie.
Ik moest woensdag om tien uur aanwezig zijn maar na de hele dag in het ziekenhuis te hebben liggen wachten kwam om zes uur de dokter met de melding dat er geen tijd meer was voor de operatie en dat ik de volgende dag de eerste was die aan de beurt is.
Vanochtend wakker geworden in het ziekenhuis werd ik gelijk geopereerd.
Mijn onderlichaam werd verdoofd door een ruggenprik en de operatie kon beginnen.
Tijdens de operatie was goed te zien dat er een spleet in mijn meniscus zat met een klein scheurtje. op advies van de dokter moest deze gehecht worden, wat dan ook werd gedaan. er was ook de keuze om de meniscus te laten verwijderen maar hij zag er nog hoop in de meniscus te kunnen laten herstellen.
Dus dat word de komende zes weken niet zwemmen of gek doen en hopen dat het hecht, want dat is ook nog maar de vraag. jammer genoeg moet ik daarmee denk ik wel het EJK missen. maar het is niet anders.”

Uiteraard wensen we Daniel een spoedig herstel en dat hij maar nog sterker terug mag komen!

Tagged as: ,

Leave a Response