Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Bastiaan Lijesen naar Londen!

Email dit bericht Print dit bericht

Bastiaan Lijesen

Hij was er al een paar keer dicht bij, maar vanochtend was het dan echt raak. Bastiaan Lijesen wist in de series van de Swimcup Eindhoven op de 100m rugslag een tijd van 53.89 neer te zetten en pakte daarmee zijn eerste ticket voor de Olympische Spelen. Met 25.93 opende hij gedurfd, maar dit keer wist hij de race wel in stijl af te ronden.

Met zijn tijd stootte Bastiaan ook Nick Driebergen van de troon voor wat betreft de startplek in de wisselslag estafette. Nick heeft binnen de limietperiode voor Londen 53,98 als snelste tijd staan en dus is Bastiaan op dit moment net iets sneller. In welke opstelling de Nederlandse heren in Londen aan de start zullen verschijnen is natuurlijk nog niet zeker, al was het maar omdat beide heren uiteraard vanavond nog de finale zullen zwemmen.
Verder zal waarschijnlijk de individuele 100m rugslag (series (SW003) en halve finale (SW004) op 29 juli, finale op 30 juli (SW006)) bepalend worden voor de opstelling.
De wisselslag estafette wordt in Londen in sessie SW013 gezwommen op vrijdag 3 augustus. De finales zijn in de laatste finale sessie (SW015) op zaterdag 4 augustus.

Tagged as: , ,

Leave a Response