Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Inschrijflijsten Eindhoven Swimcup en Pieter Cup

Email dit bericht Print dit bericht

Over ongeveer 2,5 week worden in Eindhoven weer de jaarlijkse Swimcup en Pieter cup gehouden. Daarbij zal de Swimcup dit jaar uiteraard in het teken staan van de allerlaatste kans op kwalificatie voor de Olympische Spelen van Londen. Vooral voor Lennart Stekelenburg, Inge Dekker en Bastiaan Lijesen is het van 12 tot en met 15 april erop of er onder wat betreft de individuele aspiraties voor Londen.
Naast de beslissing over deze individuele starts zullen de wedstrijden in het Pieter van den Hoogenband stadion ook bepalend zijn voor de eventuele afvaardiging van de dames 4x200m vrijeslag estafette en de definitieve samenstelling van de 4x100m vrijeslag dames en de 4x100m wisselslag voor de dames en heren.

Gelukkig krijgen de Nederlandse toppers in hun jacht op Olympische tickets mooie concurrentie van een aantal buitenlandse toppers. Zo mogen de dames op de 100m vrijeslag de strijd aan gaan met de snelste dame op de 100m vrij van vorig jaar Sarah Sjostrom (53.05 tijdens het ONK van afgelopen december).
Op de 100m vrijeslag bij de heren zijn Bruno Fratus, Stefan Nystrand en Peter Mankoc de meest opvallende namen achter Sebastiaan Verschuren op de startlijst.
Nick Driebergen en Bastiaan Lijesen zullen op de 100m rugslag opgejaagd worden door Guilherme Guido en Lucien Hassdenteufel, terwijl Lennart op de schoolslag concurrentie krijgt van onder andere Jonas Coreelman en Tomas Klobucnik. Inge Dekker mag op de 100m vlinderslag jagen op Sjostrom en heeft met Martina Granstrom en Katarina Listopadova ook nog 2 dames onder de minuut achter zich aan.

Vrijdag 30 maart a.s. zullen de definitieve inschrijflijsten bekend gemaakt worden. Het aantal series per programmanummer zal dan ook bekend zijn en de zwemmers die niet in aanmerking komen zullen dan verwijderd zijn uit de inschrijflijsten. Per programmanummer zullen een aantal reserve zwemmers worden vermeld in de inschrijflijsten.

20120325 inschrijflijsten Swim Cup 2012

Naast de inschrijflijsten van de Swimcup werden ook de inschrijjflijsten voor de Pieter Cup op zaterdag 14 april bekend gemaakt :

20120325 inschrijflijsten Pieter cup minioren 3-4
20120325 inschrijflijsten Pieter Cup minioren 5-6

Tagged as: , , , , ,

Leave a Response