Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Wie gaat er naar Londen om onze zwemmers aan te moedigen ? (UPDATE)

Email dit bericht Print dit bericht

In 2005 werd bekend gemaakt dat de Olympische Spelen van 2012 in Londen plaats zouden vinden. Lekker in de buurt dus een schitterende kans om onze zwemmers op het hoogste podium bezig te zien. Helaas geldt dat ook voor supporters uit de rest van Europa, plus een bergje Amerikanen en rijkere Aziaten. Al met al betekende dit stevige prijzen voor kaartjes en maar weinig beschikbaarheid.
Vanaf begin dit jaar zijn overal in de wereld de kaarten in de verkoop gegaan en uit diverse berichten is wel gebleken dat inderdaad de beschikbaarheid te wensen overhoud. Bij ATP, maar ook via de site van de spelen zelf waren maar weinig kaarten te krijgen en je moest wel heel veel mazzel hebben wilde je aan kaarten voor het zwemmen komen.
Zelf waren wij bij de gelukkigen die in ieder geval 1 finale sessie kregen toegewezen en wel die op 30 juli. Hopelijk kunnen we dan Sebastiaan (200vrij), Sharon (100rug), Nick/Bastiaan (100rug) en Moniek (100school) naar een medaille schreeuwen en Joeri (200vlinder) en Femke (200vrij) naar een finale plaats.

Wat veel mensen echter niet weten is dat alle landen binnen de Europese Unie verplicht zijn om ook kaartjes te verkopen aan inwoners van de Europese Unie. Zo kunnen wij bijvoorbeeld ook kaarten kopen in Zwitserland, Tsjechië, Duitsland, België, Frankrijk, etc. Zeker die laatste 2 landen hebben in de afgelopen week nog regelmatig nieuwe kaarten online aangeboden, zij het maar zelden voor het zwemmen. Tevens verkoopt CoSport (de verkopende partij in onder andere de Verenigde Staten en Australië) aan inwoners van de Europese Unie, dus ook daar liggen nog mogelijkheden.
Gisteren hebben wij in ieder geval een pakket gekocht in Tsjechië waardoor we nu ook zeker zijn van de zwemfinales op 28 juli, inclusief de 4x100vrij dames!

Al met al dus nog behoorlijk wat mogelijkheden om kaarten aan te schaffen en een kijkje te gaan nemen in Londen.
Mocht je al in het bezit zijn van kaarten of plannen hebben om in ieder geval richting Londen te gaan, laat dan hieronder even een berichtje achter.
Als wij weer nieuws horen over kaartverkopen dan zullen we dat ook hier plaatsen.
Zoek je een overzicht van alle verkopende partijen in de EU, kijk dan op http://www.olympischespelenlonden.nl/2012/toegangstickets-londen-2012/waar-kun-je-nog-tickets-kopen-voor-londen-2012/

Hopelijk groeit de groep met supporters de komende maanden nog verder en wordt het een groot feest in Londen.

UPDATE (11-10-2011)
Uiteraard waren wij ook zeer benieuwd naar wat er voor ouders van onze Olympiërs geregeld zou zijn. Navraag bij een van de ouders leverde de volgende reactie op (aangevuld met wat extra informatie van ons) :

Op dit moment is het zo dat de KNZB op 9 juli j.l. tijdens een bijeenkomst op Schiphol aan de ouders van de zwemmers het volgende heeft voorgesteld :
Elke zwemmer(ster) krijgt bij deelname aan de OS in London 2 kaarten van het ATP en 1 kaart van de KNZB toegewezen (lees: kopen uit de prijsklasse B of C- categorie) per sessie.
Indien de zwemmer(ster) zich vervolgens plaatst voor de halve finale en daarna voor de finale moet 1 van tevoren aangewezen contactpersoon de betreffende kaarten via internet in London bij de KNZB of ATP kenbaar maken en bestellen. Die kaarten kunnen dan vervolgens bij het Holland Heineken House ( H.H.H.) worden afgehaald en betaald.

Helaas houdt dit 2 zaken in die verre van ideaal zijn :
1) Je hebt totaal geen inbreng in de prijzen van de kaartjes. De kosten in dit voorstel kunnen door de verplichte afname van categorie B of C (afhankelijk van beschikbaarheid) oplopen tot 2x (!) het bedrag wat kwijt was geweest als je ook de lagere categorieën had kunnen bestellen.
2) Dat je straks in London aan het stressen bent (reizen van en naar het H.H.H. vanuit het zwembad en hotel) om die kaartjes te regelen i.p.v. ook een beetje te kunnen genieten van London zelf.
Als een zwemmer zich in de ochtend plaatst voor de halve finale van die middag moet je dus binnen 6 uur :
– Uit het zwembad naar hotel of H.H.H
– Kenbaar maken dat je kaartjes wil (alleen via internet ?)
– Kaarten ophalen bij H.H.H.
– Terug naar het zwembad
Dat lijkt goed te doen, maar als je bedenkt dat de organisatie van de Olympische Spelen al aangeeft om 2 uur tussen 2 evenementen te plannen voor reistijd, dan wordt het direct al een stuk krapper.
Het zou mogelijk een stuk handiger zijn als er ook via de telefoon het een en ander geregeld kon worden en de kaarten dan naar het zwembad zouden komen i.p.v. ophalen bij het H.H.H.

Dit is de huidige stand van zaken. De KNZB beseft wel dat de uitvoering van bovengenoemd voorstel problemen met zich meebrengt in de vorm van het afhandelen via internet. Stel dat de provider is overbelast dan kun je naar je kaarten fluiten. We hebben dan ook duidelijk aangegeven dat we de kaarten van tevoren in ons bezit willen hebben.
Indien de zwemmer(ster) zich dan niet zou plaatsen krijgt de KNZB gewoon de kaarten terug.
Maar op dit voorstel is tot heden nog geen respons geweest.
Er zou nog een tweede bijeenkomst komen, maar er is nog geen datum bekend.

Tagged as: , , , , , , ,

27 Comments

 1. En alvast een eerste aanbod voor de geïnteresseerden : 4 kaartjes voor basketbal heren voorronden op 2 augustus (BK016 C). We hebben op dat tijdstip ook judo en gaan daarheen. Over te nemen tegen kostprijs :)

 2. Ik heb kaarten voor 28 juli (estafette dames) en voor 2 augustus (finale 100 vrij dames). Geloof dat ik geluk heb gehad met toewijzing van de kaarten!

 3. @ Coen : je hebt inderdaad enorm veel geluk gehad!
  Wij hebben onze kaartjes voor de 4x100vrij finale veilig gesteld via IBTravel in Tsjechie.

  Mochten nog meer mensen daar interesse in hebben, dan kan je contact opnemen met IBTravel (http://www.ohlondyn2012.cz/ibtravel/), mail dan met Robert Štěpánek (robert@ibtravel.cz)
  Ik heb hem zojuist nog gesproken en ze hebben nog 4 (!!!) kaartjes SW002 cat C beschikbaar, maar alleen in een pakket!

  Als je overigens een pakket (in dit geval Turnus 2 / D) besteld zonder vliegreis vanuit Tsjechie, mag je CZK 7000 van de prijs halen. Wordt het CZK 29.200,- (1200euro) voor 4 nachten in het Staunton hotel, inclusief SW002, TE005 B (court 1, 1e ronde dame enkelspel, heren enkelspel, dames dubbel, heren dubbel) en TE007 D (center court, 2e ronde mannen, vrouwen, single en dubbel).
  Je hebt verder dan nog de mogelijkheid om losse kaarten bij te bestellen, waarbij je ook mag kijken naar de losse kaarten die bij de overige pakketten (andere perioden) aangeboden worden. Atletiek, beachvolleybal, handbal, kano, basketbal, noem het maar op)

 4. Zojuist bericht uit Luxemburg.
  Ze hebben nog 2 kaartjes SW002A en 2 kaartjes SW004A beschikbaar.
  Kosten per stuk € 419,00, maar dan zit je wel super bij de dames 4x100vrij (SW002) of bij oa de halve finale van Sebastiaan Verschuren op de 200vrij (SW004).

  Interesse ? mail snel naar myriam.ernster at vew.lu (uiteraard ‘at’ vervangen door @, gedaan ivm spam)

 5. Vandaag was (is) er weer het een en ander te koop via SportsWorld.com.
  Ook hier helaas geen zwemmen….
  Morgenochtend om 8.00uur (Nederlandse tijd) gaat Frankrijk weer kaartjes aanbieden.
  Mochten ze ervoor kiezen om kaartjes uit pakketten nu los te verkopen dan kunnen er kaartjes voor zwemmen bij zitten!!
  De Franse site is te vinden op http://www.eventeam2012.fr.

 6. Jawel, vandaar kwamen er inderdaad wat kaartjes voor het zwemmen langs bij Eventeam.
  Je moest wel erg snel reageren, want in minder dan 5 minuten waren ze weer verdwenen (verkocht).
  Mocht je toch nog op zoek zijn naar kaartjes voor het zwemmen, dan is Luxemburg misschien (weer) een optie.
  Een overzicht van wat ze op dit moment nog hebben vindt je hier.
  Interesse ? mail snel naar “myriam.ernster at vew.lu” (uiteraard ‘at’ vervangen door @, gedaan ivm spam)

 7. Nog 3 kaartjes beschikbaar in Luxemburg :

  30.07.2012 – SW006 – 1 ticket in each category A, price per ticket: 419 €
  02.08.2012 – SW012 – 2 tickets in category A, price per ticket: 419 €

  + Reservation and delivery fee

  For purchasing tickets, I need your full billing address, a credit card (VISA or MASTERCARD),
  including number, expiration date and the 3 numbers at the back of the card
  In case of cancellation, tickets are non-refundable, and cannot be changed

  Interesse ? mail snel naar “myriam.ernster at vew.lu” (uiteraard ‘at’ vervangen door @, gedaan ivm spam)

 8. Hoi Martin,

  Ik zou ook graag naar London gaan en wat Wemwedstrijden bezoeken. Heb jij nog een idee waar ik zwemkaarten kan krijgen? Luxemburg is uitverkocht…

 9. Een rondtocht rond de Europese aanbieders van kaartjes en informatie van twitteraars maakt wel duidelijk dat kaarten voor het zwemmen extreem schaars zijn.
  Mocht je toch zeker willen weten dat je in het stadion zit als Marleen of Ranomi goud wint op de 50vrij en de heren en dames 4x100wissel voor een daverende verrassing zorgen, dan kan je nog terecht bij IBTravel in Tsjechie.
  Zij hebben nog kaarten voor deze sessie SW015, maar ALLEEN in combinatie met een hotel-overige kaartjes pakket.
  Meer info vindt je op http://www.ohlondyn2012.cz/ibtravel/.

  Een rekenvoorbeeld :
  4 nachten in Jesmond penzion (31-7-2012 tm 4-8-2011) incl ontbijt voor 2 personen (Turnus 4)
  2 kaarten voor (Pakket G) :
  – 1-8-2012 : SW010 (cat D) : Finales 200ss heren, 200vlinder dames, 100vrij heren, 4x 200vrij dames, halve finales van dames 100vrij, heren 200rug, dames 200school, heren 200wissel)
  – 2-8-2012 : RO006 (cat D) : Finales roeien met onder andere de dames-8
  – 3-8-2012 : BX013 (cat C) : Mannen vedergewicht en middleweight
  – 3-8-2012 : BV022 (cat D) : Mannen beachvolleybal laatste 16 partijen
  En je hebt dan de mogelijkheid om extra kaarten toe te voegen uit de overige voorraad die ze hebben, zoals bijvoorbeeld 2x SW015 (of alle andere overige beschikbare kaarten, in dit geval in Turnus 6) a 1920 CZK.
  Omdat je vervolgens geen gebruik maakt van de vlucht die in het pakket zit, mag je 7000 CZK van de prijs halen.
  Totaal (per persoon) : ongeveer 1000euro.

  Mocht je dit interessant vinden, stuur even een mail naar Robert Štěpánek (robert at ibtravel.cz), hij heeft ons ook super geholpen!
  Het pakket hierboven reeds eerder aangegeven inclusief finale kaarten voor de 4x100vrij dames is ook nog beschikbaar!

 10. Thanks,

  Ik heb gelijk gemaild. Hopen dat het lukt :)

 11. Als aanvulling op Martin is dat er op de site zelfs in totaal 4 verschillende zwemfinale tickets zijn, namelijk
  SW002 (Cat. C)
  SW006 (Cat. C & D)
  SW010 (Cat. C& D)
  SW015 (Cat. C & D).

  Zelfs mogelijk in combinatie met de mooiste atletiekfinales (ook 100m mannen)

 12. En om het ‘zwempackagelijstje’ dan trouwens maar compleet te maken. In packages zijn beschikbaar:

  SW003 (Cat. E) nog 1 ticket op eventeam.fr

  SW002 (Cat. B) http://www.thomascooklondon2012.com
  SW006 (Cat. B) http://www.thomascooklondon2012.com

  En voor wie echt iets speciaals wilt, met champagne enzo, alle zwemfinales te verkrijgen bij (wel 4500 Pond per sessie..):
  http://prestigeticketing.london2012.com/media/16430/prestige_ticketing_-_events_sheets_-_swimming.pdf

 13. Zal bij deze de lijst nog wat completer maken.
  Als je (zoals de meeste lezers van deze site) vooral geïnteresseerd bent in zwemmen is ook Cedok in Tsjechië een goede optie. Het betreft daarbij wel weer een pakket met overnachtingen, maar bij hen zijn er verder geen sporten aan bepaalde overnachtingen gekoppeld. Je kan dus uit alle beschikbare sessies een selectie maken.

  Op de site staan voor het zwemmen : SW001E, SW003E, SW005D/E, SW007E, SW011D/E en SW013D/E.
  Verder vindt je er ook bijvoorbeeld nog kaarten voor populaire sporten zoals tennis, roeien (incl finales), schoonspringen, baanwielrennen (extreem gewild) en de halve finales van het basketbal bij de mannen.

  Klinkt dit interessant, neem dan contact op met Michaela Zbejvalova (michaela.zbejvalova at cedok.cz).
  En laat uiteraard hier even een berichtje achter, is leuk om te weten dat er nog meer ‘zwem-gekken’ in Londen zullen zijn :)

  PS ook hier 7000 CZK van de prijs halen omdat je geen gebruik maakt van de vlucht.
  En uiteraard onderhandelen over het aantal kaartjes wat je mag afnemen.

 14. En er zijn nog meer packages met zwemmen beschikbaar! Haha.
  SW005A inclusief reis vanaf Brussel. Prijs per 2 personen: 2650 Euro pp via Suseia.com

 15. Ineens aardig wat mogelijkheden. Ik heb gekocht in tjechie en dat is uit bovenstaand lijstje nog de goedkoopste geloof ik ;). Komende dagen afronden. Martin bedankt!

 16. Voor wie er nog interesse heeft, IBTravel heeft het volgende nog beschikbaar (incl zwemfinales) :

  Turnus 2, package D (last two packages) in Staunton or DoubleTree by Hilton. (=SW002)
  Turnus 4, package E (last two packages), F – 0, G (last one package) in Staunton or DoubleTree (=SW010)

  Nog kansen dus om bijvoorbeeld de dames 4x100vrij finale te zien (SW002) of de 100vrij heren finale (SW010).
  Als je interesse hebt, mail dan met Robert Štěpánek (robert at ibtravel.cz)
  Meer info op http://www.ohlondyn2012.cz/ibtravel/
  (En eventueel kan je google translate gebruiken om de pagina te vertalen)

 17. Voordat de verkoop vorige week bij CoSport begon zag ik dat er diverse voorrondes zwemkaarten aangeboden zouden gaan worden en zelfs ook finalekaarten (SW004). Meteen adrenaline want ook de SW007 kaarten die ik zoek!! 10 minuten later zag ik helaas dat de tickets er 1 voor 1 af werden afgehaald :-( Toen de verkoop begon kwamen ze ook niet terug.. Later hoorde ik dat met aanpassingen in je cookies je vals kon spelen en je de kaarten al kon kopen. Erg balen..

 18. @Sander : hoe kon jij van tevoren zien dat er zwemkaarten beschikbaar zouden komen ?
  En is er een speciale reden waarom je SW007 bovenaan je verlanglijstje hebt staan ?

  Op 6 januari komt op london2012.com een officiele re-sale site in de lucht.
  Mensen die kaarten over hebben na de toewijziging van London2012.com kunnen die daar aanbieden.
  Mogelijk dat daar nog wat leuks beschikbaar komt, al is de kans op zwemkaarten nagenoeg nul.

  Verdere mogelijkheden liggen nog bij cosport.com (Engeland/EU), eventeam.fr (Frankrijk) en medio januari op http://www.dertour.de/olympia-2012/tickets-buchen.html (Duitsland)
  Let op : als inwoner van de EU mag je in alle landen van de EU kaarten kopen!

 19. @Martin: als je bij de site canada.cosport.com in het hoofdscherm ‘The Netherlands’ selecteerde zag je de tickets die beschikaar waren voor Nederland. Echter kon je voor 18:00 de tickets nog niet bestellen.

  Ik ga, met een groep, naar de Olympische Spelen. We zijn vrienden en familie van Ellen vanDijk (wielrennen) die op 1 augustus de tijdrit zal rijden en op 3 en 4 augustus de ploegenachtervolging bij het baanwielrennen. Wij zijn van 31 juli tot 5 augustus in Londen. Naast wielerfan ben ik ook zwemliefhebber. Ik zou ook graag naar zwemfinales gaan, maar daar valt (bijna) niet aan te komen. Ik heb expres een gat opgelaten op 31 juli ‘s ochtends om met mn vriendin naar het zwemmen te gaan om Sebastiaan Verschuren aan te moedigen. Daarnaast ben ik nog op zoek naar kaarten voor het baanwielrennen op 4 augustus!

 20. @Sander : Laat ik beginnen met de moeilijkste kaarten : baanwielrennen op 4 augustus (CT004). De kans op die kaartjes is (nagenoeg) nul. Alle Engelsen zitten op baanwielrennen te azen en mocht er iets beschikbaar komen dan moet je ze denk ik binnen een seconde of 10 weten te kopen 😛

  Voor wat betreft de kaarten voor het zwemmen : finale kaarten zijn niet veel makkelijker te krijgen dan baanwielrennen.
  De meeste finale kaarten lijken in pakketten van de diverse aanbieders te zijn beland, waardoor er voor de losse verkoop erg weinig over blijft.

  Voor de series komen er inderdaad soms nog wel eens wat kaarten vrij, maar ook dan moet je er erg snel bij zijn. Echt iets voor de die-hard fan die alle websites en vooral ook Twitter (@2012Tweeps) in de gaten houdt.
  Via Twitter komt er soms ook bijzondere info beschikbaar zoals over CoSport en de door jou genoemde achterdeur.

 21. @Martin: Ja ik weet hoe moeilijk het is om de kaarten te krijgen! Ik ben ook 1 van diegene die elke seconde zit te refreshen als er nieuwe kaarten beschikbaar komen.. Ik heb gelukkig via eventeam 4 kaarten kunnen bemachtigen voor zwemmen (voorrondes) en toen ik 2 kaarten voor baanwielrennen (CT003) had dacht ik ze te hebben maar bleek na de betaling mn betaling toch niet snel genoeg te zijn (bij eventeam) en dat herhaalde zich bij die ene kaart van SW009 bij de vorige verkoop.. Voor de voorrondes waar Ellen rijdt (CT002) heb ik kaarten kunnen kopen via een package bij eventeam samen met Marco. Voor mij zijn dat voorrondes, terwijl dat voor de Engelsen de meestgezochte finale kaarten denk ik zijn.. Maar dat biedt anderzijds weer wel de mogelijkheid om mn kaarten, als ik geen CT004 kan krijgen, te kunnen ruilen tegen CT004.. De paketten die nu beschikbaar zijn met CT004 vind ik te duur bij Eventeam en CoSport.
  Ik heb wel een 2012Tweeps account maar ik zou misschien idd misschien meer moeten doen met Twitter. Je kan me bij Tweeps vinden onder de naam sander_vg. Dit zijn de kaarten niet alleen van mij, maar van onze groep.

 22. Vanochtend zijn er weer kaarten en pakketten in de verkoop gegaan in Belgie.
  In de losse verkoop (nog) geen kaarten voor zwemmen, maar voor de mensen die er perse bij willen zijn op 28 juli als onze dames hun titel op de 4x100vrij verdedigen is er wel een pakket :
  Trein retour vanaf Brussel + hotel overnachting van 28 op 29 juli en categorie A (!) kaartjes voor de finales van 28-7 (SW002). Kosten per persoon € 1190,26 per persoon.
  Niet echt goedkoop, aan de andere kant kosten deze kaarten los (mocht je ze kunnen vinden!) € 295,00 per stuk en de trein retour rond de € 150,-.
  Mocht je interesse hebben : de verkoopsite voor Belgie vind je op : http://www.suseia.com/be-nl/eshop

 23. In de afgelopen dagen zijn er in de Verenigde Staten, Australie en Canada weer verkoopronden geweest van Cosport.com.
  Als laatste is bij hen binnenkort de Europese Unie aan de beurt en als de andere regio’s enigszins een beeld hebben gegeven van wat er beschikbaar gaat komen wil je dit niet missen.
  Helaas geeft Cosport geen informatie over de dag en/of tijdstip waarop ze de kaarten zullen uploaden, maar grote kans dat dit al vandaag of morgen zal zijn!!!!!

  Wil je kans maken dit op tijd te weten en kaarten te kunnen kopen :
  1) Ga naar http://www.cosport.com en maak alvast een gratis account aan.
  Dit scheelt tijd bij inloggen voor de verkoop en vergroot dus je kansen dat de kaartjes die je wil hebben nog niet weg zijn.
  2) Neem een abonnement op de Olympic tracker op http://www.os-site-tracker.com/
  Deze tracker houdt een groot aantal tickets sites in de Europese Unie in te gaten waar je LEGAAL kaartjes kan kopen.
  Je krijgt direct een mail als er ergens nieuwe kaarten beschikbaar komen en hoeft dus niet meer zelf de sites in de gaten te houden

  Voor wat betreft de website van cosport is het zo dat als je kaartjes ziet en ze in je winkelwagentje hebt gestopt je 45minuten krijgt om af te rekenen. Gedurende die tijd zijn de kaarten voor jou gereserveerd, je kan dus rustig verder shoppen. Hou er rekening mee dat je nog wel een paar minuten nodig hebt om de verkoop af te ronden, dus wacht niet tot het klokje wat in beeld verschijnt (wat aftelt van 45minuten naar 0) op 10 seconden staat 😉

 24. Vandaag weer kaarten in Frankrijk!! Op dit moment zijn er nog kaarten te koop voor de 10km open water (alsmede een groot aantal andere sporten, zoals hockey, (beach)volleybal, judo (oa Henk Grol) en zelfs turnen!!).
  Ga naar http://www.eventeam2012.fr en klik aan de rechterkant op het zwarte vierkant. Even een account aanmaken en shoppen maar.
  Er waren trouwens vanochtend ook SW001 kaarten (cat D) en dankzij de tracker (ze vorige comment) was ik er op tijd bij en zijn die nu in mijn bezit :)
  Oja, deze week komen er ook nog nieuwe kaarten beschikbaar in Belgie (mogelijk zelfs vandaag!). Wat ze gaan verkopen is nog onbekend, maar de vorige verkoopronde hadden ze heel veel nieuwe kaarten, inclusief zwemmen!

 25. Er zijn nu werkelijk kaarten te koop op eventeam2012.fr.
  Kies Natation uit de dropdown en je krijgt een overzicht van beschikbare kaarten.
  De series (oneven nummers, muv SW0015) zijn ZONDER Club France (soort Holland Heineken House voor de Fransen) voor categorie D en E. De finales zijn allemaal MET Club France en daardoor (extreem) duur.
  Bij iedere verkoop wordt je verplicht een hotelkamer te nemen (minimaal 1 nacht, datum maakt niet uit), waarbij de goedkoopste optie 131euro is voor 2 personen (TravelLodge Harlow, niet altijd/op alle dagen beschikbaar dus zoek even goed)
  Maar op een aankoop van SW001D/SW003E/SW005E/SW007E/SW009E/SW011E/SW013E, allemaal x2 valt dat best mee :).

  Op dit moment zijn er nog E kaarten voor SW003 (1x), SW005 (1x), SW007 (1x), SW013 (1x)
  D-kaarten zijn er nog voor SW005 (6x), SW009 (3x), SW013 (6x).
  Vooral die laatste is erg interessant met de 50vrij voor de dames, de 1500vrij voor de heren en zowel de dames als heren 4x100ws estafette series.
  Heb je nog vragen/hulp nodig, mail dan maar even naar martin at zwemsite .nl

 26. Via de Nederlandse verkoopsite van ATPi (http://os2012.atpi.nl/webshop/formulier_webshop.php) is het nog altijd mogelijk om naar de 10km openwater zwemmen voor vrouwen (SM001) te kunnen gaan!

 27. Wie-o-wie kan ons nog helpen aan twee kaartjes voor SW012, finales op 2 augustus. Elke tip is welkom. they are all we want for Christmas, maar dan iets eerder…

Leave a Response