Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Nieuwe locatie EK 2012 : Debrecen (Hongarije)

Email dit bericht Print dit bericht

LEN Office – LEN informs that the 2012 European Swimming Championships that were to take place in Antwerp (BEL) have been reallocated to the City of Debrecen (HUN) and will be held on the same dates as previously planned, from May 21st to 27th.

The event will take place at the Debrecen Swimming Pool Complex that hosted the European Short Course Swimming Championships in 2007.

As previously announced, the corresponding Diving Championships will be held in Eindhoven (NED) from May 15th to 20th.

The Synchronised Swimming discipline, originally intended to take place in Antwerp, has also been reallocated, with its continental titles now to be contested in Eindhoven. LEN appreciates the Dutch city’s availability on such short notice and the constant contribution of the Royal Dutch Swimming Federation. The exact dates of this competition have yet to be reconfirmed.

LEN also wishes to express gratitude to the Hungarian Government and Sports Ministry, the City of Debrecen, as well as the Hungarian Swimming Association for the outstanding support that they again demonstrate toward European Aquatics, and on this particular occasion in offering their experience and resources to once more welcome the LEN Swimming Family to Hungary.

Tagged as:

2 Comments

 1. Als trainer van een Brabantse club ben ik zeer benieuwd hoe de KNZB het synchroonzwemmen gaat inpassen in Eindhoven. In de weekenden van 12/13 en 19/20 mei worden namelijk de Brabantse Zomer Kampioenschappen gehouden in het Pieter van den Hoogenband stadion.
  Wil men het synchroonzwemmen in Nederland promoten dan zal de KNZB een deel van het EK waarschijnlijk in een van die 2 weekenden plaats willen laten vinden….

  UPDATE : net nadat ik dit bericht plaatste kreeg ik een mail waarin aangegeven wordt dat het synchroonzwemmen in het springbad plaats zal vinden. Dat betekent dat er buiten wat logistieke aanpassingen en mogelijke verschuivingen qua tijdstip in het tweede weekend geen problemen zullen zijn.

 2. Beste Martin,

  Zoals gebruikelijk en bekent wordt gemaakt bij elke boeking in “de Tongelreep”, worden de organisaties op de hoogte gesteld dat er bij het binnenhalen van een NK, EK of WK evenement de prioriteit wordt gegeven aan het grotere evenement boven de lokale activiteiten.
  Indien het evenement wel naar Eindhoven zou zijn gegaan, dan had de kring wel met een probleem gezeten, nml kwalificatie mogelijkheid ONK. 50 mtr bad is een must, en 10 banen bij deze omvang van deelnemersveld ook.

  Ben het verder wel met Jacco eens, dat er meer afstemming en harmonisatie in het plannen van de wedstrijdkalender (zowel nationaal / internationaal) worden gemaakt. Zelfs op Nationaal niveau is het al erg vol en kan daar structuur in worden aangebracht.

  gr Marc

Leave a Response