Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

EK 2012 definitief niet in Antwerpen

Email dit bericht Print dit bericht

Een enorm gat in de begroting is de organisatie van de Europese Kampioenschappen zwemmen in Antwerpen teveel geworden en dus zullen de kampioenschappen definitief niet in België plaats vinden.
Georges Straetemans van organisator SwimEvents vzw liet vandaag weten : “Gisterenavond heeft de Europese zwembond (LEN) ons op de hoogte gebracht van hun beslissing. We kregen het budget niet op tijd rond en de LEN wilde niet meer wachten.”
Twee weken geleden haakte een belangrijke sponsor af waardoor de organisatie in de financiële problemen raakte. “Op 3 februari verloren we een belangrijke sponsor. De financiële inbreng van die partner, waarvan ik de naam liever niet geef, was zo groot dat we de problemen niet meer opgelost kregen.” Het financiële tekort zou volgens bepaalde media 400.000 euro bedragen. “Een precies bedrag kan ik niet kwijt, ik kan enkel zeggen dat het nog meer was”, zegt Straetemans.
Hoe dan ook betekent het verlies van het EK voor het Belgische zwemmen een serieuze domper. “Noem het maar een zware klap”, gaat Straetemans verder. “We hebben met heel de ploeg tien maanden hard gewerkt om een evenement van niveau te organiseren. Jammer genoeg hebben we geen glazen bol en valt zoiets niet te voorspelen. Maar ook voor ons imago is dit geen goede zaak.”

Op internet verschenen direct berichten dat het toernooi verplaatst gaat worden naar Londen, maar volgens de Britse zwembond is daar vooralsnog geen sprake van. Of zoals het officiële statement op de site van de Britse bond luidt : “British Swimming can confirm that no discussions have taken place with LEN with regard to the staging of the 2012 European Championships following Antwerp’s recent withdrawal as host city.
It is understood that LEN has held discussions with alternative cities with a view to hosting the event originally scheduled for May this year.
However, British Swimming is planning to discuss with LEN the possibility of hosting future European Championships post-2012.”

Tagged as:

Leave a Response