Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

3 dames naar British Open in het Olympische zwembad

Email dit bericht Print dit bericht

Van 3 tm 10 maart worden in het nieuwe Olympische zwembad in Londen de British Gas Swimming Championships en Olympic trials gehouden. Deze wedstrijd is voor alle Engelse zwemmers de enige mogelijkheid zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen en dus zullen zij proberen optimaal in vorm aan de start te verschijnen.
Dat, gecombineerd met de mogelijkheid om het Olympisch zwembad van binnen te zien en alvast te wennen aan het bad voor het Olympisch zwemprogramma op 28 juli van start gaat, zorgt ervoor dat er vanuit Europa vele topzwemmers zich hebben ingeschreven.

Onder hen (tot nu toe) 3 Nederlandse deelnemers : Marleen Veldhuis, Hinkelien Schreuder en Lieke Verouden.
Omdat het volledige Olympische programma wordt gezwommen, in de volgorde zoals die ook in de zomer zal plaats vinden, komt Marleen op de laatste vrijdagochtend (9 maart) aan de start op de 50vrij.
Mocht ze de halve en later de hele finale halen, dan zijn die net als bij de OS op vrijdagmiddag en zaterdagmiddag.
Hinkelien Schreuder staat op zowel de 50vrij als de 100vrij ingeschreven, waarschijnlijk met het oog op een plekje in de 4x100m vrijeslag (al zal dit toernooi niet tellen als kwalificatiemoment). De 100vrij begint op woensdag 7 maart, de finale is op de 8e in de middag.
Lieke Verouden vinden we op de inschrijflijst terug op de 200/400vrij en 200/400wissel. Dit betekent in ieder geval series op 3 maart (400wissel), 5 maart (200vrij en 200wissel) en 7 maart (100vrij). Op de 400m nummers zijn de eventuele finales dezelfde middag, de 200vrij en 200wissel kent wel een halve finale smiddags. De finales zijn de dag erna in het middagprogramma.

Meer info op de zeer uitgebreide website van de Britse zwembond.

Tagged as: , ,

Leave a Response