Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Marrit Steenbergen gaat gewoon verder

Email dit bericht Print dit bericht

Afgelopen weekend waren er overal in het land kring winter kampioenschappen, een van de eerste wedstrijden van 2012. En terwijl we de ranglijsten voor de NJK kortebaan compleet zaten te maken, zagen we weer wat tijden van Marrit Steenbergen voorbij komen.
‘Uiteraard’ staat ze in de ranglijsten voor het NJK kortebaan op alle afstanden als snelste geplaatst (!!), maar het was de 200m wisselslag die ons het meest op viel.
Daarop zette ze bij de Friese kampioenschappen afgelopen zaterdag een tijd van 2.27.15 neer en volgens ons betekent die tijd dat ze alweer onder een Nederlands jaargangrecord zwom. Tessa Vermeulen had in 2010 tot oktober (Aken) nodig om het record van 2.30.68 in de boeken te zetten, Marrit slechts 14 dagen in het nieuwe jaar om daar onder te duiken. Helaas (met dank aan een oplettende lezer) zal het record van Marit echter niet tellen, aangezien er bij de Friese kampioenschappen geen elektronische tijdwaarneming aanwezig was. Tessa houdt haar record dus nog minimaal een paar weken tot het weekend van de NJK. Mocht Marit de 200wissel daar zwemmen, dan kunnen de boeken daarna waarschijnlijk weer herschreven worden.

Tagged as: ,

2 Comments

  1. Volgens ons was er geen Electronische tijdwaarneming in Dokkum bij de Friese Winterkamp.en wordt dit record dus niet erkend door de KNZB.

  2. @zwemmer : je hebt helemaal gelijk. Het record van Tessa blijft dus in ieder geval nog staan tot de NJK kortebaan, Artikel is iets aangepast om dit aan te geven.

Leave a Response