Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Vittel trainingsstage Paralympische zwemploeg

Email dit bericht Print dit bericht

Op 6 november is de paralympische zwemploeg neergestreken in Vittel (Frankrijk) voor een twee weken durende trainingsstage. Het trainingskamp in Vittel wordt gebruikt als voorbereiding voor de aanstaande ONK zwemmen op 2, 3 en 4 december in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. Het ONK is de eerste gelegenheid voor de KNZB Paralympische zwemselectie om officieel te voldoen aan de door NOC*NSF gestelde kwalificatie eisen voor de Paralympische spelen van Londen.

In de achter ons liggende zomer hebben 12 zwemmers en de dames 4×100 meter wisselslag estafetteploeg voldaan aan de kwalificatie eis en hiermee een nominatie voor de Paralympische spelen van Londen afgedwongen. De door NOC*NSF gestelde kwalificatie eisen zijn niet mals en staan gelijk aan de 5e plaats op de wereldranglijst. Evenals de Olympische zwemmers kunnen de Paralympische zwemmers deze nominatie omzetten in een kwalificatie door te voldoen aan de vormbehoud eis.

Het trainingskamp in Vittel wordt gebruikt om de 12 genomineerde zwemmers optimaal voor te bereiden op het ONK. In de twee weken dat de ploeg in Vittel verblijft worden 20 zwemtrainingen, 4 krachttrainingen en 8 landtrainingen afgewerkt. Na het trainingskamp zal de ploeg de laatste andere halve week naar het ONK afwerken op de thuisbasis in Zeist en Amersfoort.

De KNZB Paralympische zwemploeg zal tijdens de ONK concurrentie ondervinden van een aantal buitenlandse zwemmers. Een aantal Paralympische topzwemmers uit Duitsland, Frankrijk en Engeland zullen in Eindhoven acte de présence geven.

Tagged as: ,

Leave a Response