Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Speedo Fastskin3 geintroduceerd

Email dit bericht Print dit bericht

In London is vandaag de nieuwe Speedo Fastskin3 productlijn geïntroduceerd.
Uiteraard werd er door de marketing afdeling van Speedo weer met superlatieven gesmeten als ‘revolutionair’ en ‘racing system’.

Dat laatste slaat op de combinatie van badkleding, badmuts en zwemrbril. Nu de regels voor materiaalgebruik en formaat van de badkleding vast liggen is de ruimte die de fabrikanten daarin hebben zeer beperkt. Speedo probeert de winst daarom te halen uit de combinatie van alle te gebruiken materialen.
Zo wordt er voor de badmuts gebruik gemaakt van ‘3D scanning technology die ook wordt gebruikt door Hollywood’, zodat de de badmuts precies de contour van het hoofd volgt. En de brilletjes zijn zo ontworpen dat de ze perfect aansluiten op het hoofd en daarmee een zo vlak mogelijk oppervlak creëren. Bij elkaar moeten de badmuts en bril een weerstandsvermindering van 5,7% opleveren.

Het lijken mooie marketing praatjes, maar volgens de onderzoeker van het InnoSportlab in Eindhoven zeker niet geheel flauwekul. Zij berekenden al eerder dat een slecht zittende badmuts significante invloed had op de weerstand tijdens het zwemmen en in combinatie met de bril kan het ‘racing systeem’ wel degelijk verschil gaan maken. Nu alleen nog wennen aan hoe de bril er uit ziet…..

Artikel over Fastskin3

Tagged as: ,

1 Comment

 1. De prijzen voor de Fastskin3 staan op de Speedo USA site.

  Het complete dames ‘racing system’ :
  – Fastskin3 Super Elite Recordbreaker Kneeskin : $ 595,00
  – Fastskin3 Super Elite Mirrored Goggle : $ 100,00
  – Fastskin3 Cap : $ 40,00
  – Fastskin3 Hair Managment System : $ 30,00
  Totale investering : $ 765,00

  De mannen zijn wat goedkoper uit met een Fastskin3 Super Elite High Waisted Jammer voor $ 395,00 en misschien hebben ze geen hari management system nodig 😉
  Waren de Jakeds en de BlueSeventy toch stiekem niet zo duur.

  Aan de andere kant : kwalificatie voor de Olympische Spelen : priceless…

Leave a Response