Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Nederlands Jaargang record Lucas Greven

Email dit bericht Print dit bericht

Tijdens de competitie van vorige week stond er voor de dames en heren 400m wisselslag op het programma. Helaas voor Zeester-Meerval was Lucas Greven, trainend in Genk (BEL) maar bij Nederlandse wedstrijden uitkomend voor de club uit Uden, niet beschikbaar voor deze ronde. Hij trainde hard door met het oog op het ONK over twee weken en als voorproefje het Belgisch kampioenschap kortebaan van dit weekend. Vandaag stond daar de 400m wisselslag geprogrammeerd en daarop liet Lucas zien op de goede weg te zijn. De zeer goede weg, want zijn tijd van 4.28.68 was misschien dan net niet genoeg voor een podiumplaats, hij verbeterde er wel het Nederlands Jaargang record voor 16 jarigen mee. Dat record stond op naam van Giorgios Dimitras die bij het NK kortebaan in Den Bosch in 1998 tot 4.29.00 was gekomen.

Succes was er ook voor Lieke Verouden op de 200m wisselslag. Kimberly Buys was haar In de series nog net te snel af met 2.18.37 tegen 2.18.40, maar koos voor andere nummers in de finale. Daardoor was Lieke de grote favoriete voor het goud, eenverwachting die ze met 2.16.38 dik waar maakte.
Voor Chantal Senden, clubgenote van Lucas was er op de 50m vrijeslag zilver in 25.98, net boven haar pr van 25.70 van het ONK kortebaan van vorig jaar.

Tagged as: ,

Leave a Response