Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Geen ONK/OKT voor Inge Dekker

Email dit bericht Print dit bericht

Met nog iets meer dan een week te gaan tot de Open Nederlandse Kampioenschappen / Olympisch Kwalificatie Toernooi, heeft Inge Dekker zich moeten afmelden. In september was zij met haar team uit Marseille te gast bij de Franse marine waar ze een stressfactuur in de hiel van haar voet opliep. Medio oktober was ze nog optimistisch dat het ONK/OKT haalbaar zou zijn, getuige het stukje wat ze plaatste op haar eigen website :
“Vandaag zouden we, na 2 maanden hard trainen, de zwaarste berg van Frankrijk beklimmen. Maar voor mij helaas geen Mont Ventoux. Ik heb namelijk al een tijdje last van m’n voet. Ik kon en kan prima zwemmen, maar met hardlopen en fietsen had ik wat last. Na onderzoek in het ziekenhuis blijkt dat ik een stressfractuur in m’n hiel heb. Gelukkig ben ik een zwemmer en geen hardloper, en heeft dit voor mij niet veel gevolgen. Met lopen heb ik wel tijdelijk een afneembaar loopgips. Voorlopig zijn het maken van starts het grootste probleem. Daarom weet ik nog niet of ik mee kan doen aan de wedstrijden die voor de komende weken in de planning staan. Het herstel verloopt verder voorspoedig en ik ga er vanuit dat ik binnen een paar weken weer volledig belastbaar ben. Op naar London 2012!”

Helaas voor Inge komt het ONK/OKT nu toch nog te vroeg en zal ze zich gaan richten op de Swimcups in 2012 om zich definitief te plaatsen voor Londen,

Tagged as:

Leave a Response