Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Blijf op de hoogte van de laatste uitslagen

Email dit bericht Print dit bericht

Sinds begin april 2011 is de site zwemrank.nl online. Op deze site vind je uitslagen, behaalde limieten en ranglijsten van alle zwemmers van Nederland.
Rond de hele discussie over de NJK van afgelopen zomer en de plaatsing op basis van ranglijsten en FINA punten was zwemrank de door de KNZB aangewezen site om te kijken wat de stand van zaken was. Een voorlopige kroon op het werk, maar uiteraard gaan we verder. Vandaag introduceren we de mogelijkheid om een mailing te ontvangen als er nieuwe uitslagen zijn geupload.

Een account aanmaken
Op zwemrank.nl kan je een account aanmaken. Ingelogd met je account kan je vervolgens aangeven van welke club je lid bent en daarbij automatisch clubgenoten in de ranglijsten laten highlighten. Erg makkelijk als je op zoek bent naar waar ze staan in een lijst van 250 concurrenten.
Ook kan je door naar een zwemmer z’n details te gaan (klik op de naam van de zwemmer) een zwemmer volgen (follow), net zoals je dat op bijvoorbeeld twitter doet. Je kan vervolgens een bericht plaatsen bij die zwemmer en op je eigen hoofdpagina zie je de berichten die geplaatst zijn bij zwemmers die je volgt.
En vanaf vandaag vind je in je account details ook de optie om een mailing aan te zetten.

Mailing opties
De opties voor de mailing zijn op dit moment om een mailing te ontvangen als :
– Er nieuwe uitslagen zijn geupload (alle)
– Er nieuwe uitslagen voor jouw club zijn geupload
– Er nieuwe uitslagen zijn voor zwemmers die je volgt
– Er nieuwe berichten geplaatst zijn op je eigen wall
– Er nieuwe berichten geplaatst zijn op de wall van zwemmers die je volgt.
Als je een van deze opties kiest zal er iedere keer dat er een uitslag wordt geupload gekeken worden of deze uitslag informatie bevat waarvan jij hebt aangegeven deze te willen ontvangen.
Wordt er dus een uitslag geupload waaraan jouw club heeft deelgenomen en heb je die optie (optie 2) aanstaan, dan ontvang je een mail. Op deze manier ben je dus altijd op de hoogte van de laatste uitslagen en hoef je niet meer te zoeken naar wat je clubgenoten en/of concurrenten hebben gedaan.

Op korte termijn zullen we verder ook de nieuwe regels rond de plaatsing voor de NJK kortebaan in Amsterdam doorvoeren op de limietenpagina (minimaal 8 deelnemers per programma, ongeacht of de limiet behaald is) en zullen we de mogelijkheid scheppen om een standaard zoekactie voor de ranglijsten te definiƫren (bijvoorbeeld altijd als eerste de 100m vrijeslag van je eigen leeftijd).
Heb je nog meer wensen voor de site, laat dan hieronder maar een berichtje achter.

Tagged as: , ,

3 Comments

 1. Kom het nu pas tegen. Toch maar wat vaker op zwemsite.nl kijken ;-).
  Komt er misschien ooit een optie om bij de clubs de kring aan te klikken? Zou voor mij wel (en misschien kringcommisies) wel handig zijn.

  Gr. Dick

 2. @Dick : de splitsing per kring zit zeker nog in de pen.

  Voor nu zijn de eerst volgende 2 ontwikkelingen die we voor ogen hebben :

  a) Het verwerken van de nieuwe bepalingen voor de NJK kortebaan
  Daarbij worden er altijd minimaal 8 zwemmers geplaatst, dus het is een combinatie van limieten en ranglijsten…

  b) Het ‘opslaan’ van standaard zoekcriteria voor aangemelde gebruikers.
  Dit scheelt de gebruikers een hoop invoer werk iedere keer als ze ranglijsten opvragen.

  Maar wensen zijn altijd welkom!

 3. Hoi Martin,

  Succes, aardig wat programmeer werk voor de boeg. Ik wacht het rustig af.
  Wat ik wel mis is dat je hier op de site kan aanvinken dat je op de hoogte wordt gebracht van reacties op de blog waar je zelf op hebt gereageerd. Nu kijk ik soms een aantal dagen niet en zijn er weer tig reacties gepost. Is niet erg, zou handig kunnen zijn :-).

  Dick

Leave a Response