Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

World Cup in Dubai LIVE op FINA TV (video)

Email dit bericht Print dit bericht

Vandaag is de eerste World Cup wedstrijd van dit winterseizoen gestart in Dubai. Daarbij is het aan de startlijst duidelijk te zien dat de meeste zwemmers en zwemsters er de voorkeur aan geven door te trainen in hun eigen bad en deze eerste stop van het World Cup circuit links te laten liggen. De enige uitzonderingen vanuit Nederland zijn Marleen Veldhuis en Ranomi Kromowidjojo. Zij zijn wel afgereisd naar de wedstrijd in de Verenigde Arabische Emiraten en verschenen vanochtend aan de start op de 50m vrijeslag. Uiteraard konden beide Nederlandse toppers het zich permiteren met wat reserve te zwemmen (de finale entree kwam op 26.94 uit…), maar toch kozen ze ervoor stevig gas te geven.
Met 24.59 was Marleen de snelste van het veld, direct gevolgd door Ranomi in 24.78. Nummer 3 in de ochtend was Junyao Wang uit China met 25.13, terwijl Dorothea Brandt, Louise Hansson en Fabienne Nadarajah met met tijden tussen 25.44 en 26.33 nog rustig aan deden. Nummer 8 was Gwen Joanne van Beek uit Dubai, maar aangezien de achternaam van haar moeder van Gurp is lijkt het er sterk op dat het hier een meisje (1995) met Nederlandse roots betreft.

Op de 50m rugslag plaatste Ranomi zich ook met gemak voor de finale. Met 28.67 zette ze de 3e tijd neer, achter de Japanse Miyuki Takemura en de Oekrainse dame Daryna Zevina. Om de finale te halen was 32.37 nodig….

De finales vinden vanmiddag plaats vanaf 17.45uur lokale tijd, 15.45uur Nederlandse tijd en zijn LIVE te volgen op FINA TV

Tagged as: ,

3 Comments

 1. Zo wat een slecht deelnemersveld zeg (buiten vaak de eerste 1, 2 of 3).
  Finale entree tijden zijn echt dramatisch: heren 100 vrij 52.8, 100 wissel 1.02.0, 200 school 2.31 enz. enz. Dames 200 vrij 2.15, 200 wissel 2.34, 100 rug 1.11
  Bij een gemiddelde regionale wedstrijd wordt harder gezwommen. Voor zulke concurrentie ga je toch niet helemaal naar Dubai…

 2. Hopelijk wordt er over 2 weken in Berlijn een stuk harder gezwommen.

 3. Ik begreep uit een interview met Ranomi dat ze er vooral naartoe gegaan is omdat ze hele goede herinneringen overgehouden heeft aan de WK kortebaan in Dubai.
  Of ze verwacht hadden dat het veld ZO slecht zou zijn weet ik niet, maar dat het slecht is ben ik helemaal met je eens :)
  Bij de Europese wedstrijden zal het wel harder gaan vermoed ik, al weet je nooit welke zwemmers deel zullen nemen, zeker in een Olympisch seizoen.

Leave a Response