Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Wereldrecord Missy Franklin 200m rugslag (video)

Email dit bericht Print dit bericht

Tijdens de eerste finale sessie van de Worldcup in Berlijn heeft Missy Franklin laten zien goed op weg te zijn richting de Olympische Spelen van komende zomer. Op de 200m rugslag wist ze met tussentijden van 28.64, 30.22, 30.75 en 30.42 een eindtijd neer te zetten van 2.00.03 wat goed was voor een nieuw Wereldrecord.
Het oude record was met 2.00.18 in handen van de Japanse Shiho Sakai, gezwommen op 14 november 2009, aan het einde van het snelle pakken tijdperk.

Nederlandse inbreng in de finales kwam op naam van Robin van Aggele, die op de 50m schoolslag naar het zilver zwom in 27.07. Goud was er voor Glenn Snyders uit Nieuw-Zeeland die vooral op de 2e 25m duidelijk de snelste was (26.88).
De andere Nederlandse deelnemer, Timon Evenhuis, strandde op de 100m wisselslag in de series. Met zijn tijd van 54.87 (10e) kwam hij een halve seconde tekort voor een extra optreden in de finale. De finale werd uiteindelijk gewonnen door Michael Phelps in 51.65, net als de 400m wisselslag (hij zwemt hem dus toch soms nog…) in 4.01.49

De races van Missy en Robin zijn terug te kijken op de FINA Live site, net als alle overige races van vanmiddag. Tevens kan je vanaf morgenmiddag even voor 15.00uur op deze site terecht voor de live stream van de finales van dag 2.
Alle uitslagen zijn te vinden op de site van Omega timing

Tagged as: , , ,

1 Comment

  1. Is het al iemand opgevallen dat de aantikplaten in Berlijn niet al te gevoelig zijn? Bekijk via bovenstaande link bijvoorbeeld eens de race van de 400 wissel heren terug. Bij het keerpunt na 100m zie je Phelps (baan 4) als eerst aantikken, maar krijgt de Japanner in baan 5 de snelste tijd op dat punt. Als je goed kijkt zie je dat bij Phelps de tijd pas wordt geregistreerd als de voeten de kant raken (zijn naam verschijnt dan pas linksboven in beeld). De race die daarna komt (100 vlinder dames) heeft ook een verkeerde splittijd in beeld halverwege. Alshammer tikt duidelijk als eerste aan, maar als je goed kijkt wordt haar tijd pas gesplit als ze haar voeten plaatst bij het keerpunt. Vandaar dat Halsall de snelste tijd heeft halverwege.

    Op zich geen probleem als er backup-tijden worden gebruikt, maar in de uitslagen op de Omega-site staan ‘gewoon’ de verkeerde splittijden vermeld.

    Van de IPC EK van afgelopen zomer die in dat bad werden gehouden weet ik dat de aantikplaten destijds niet al te gevoelig stonden afgesteld, maar dat men dat zelfs toelaat bij een FINA-evenement….lijkt me niet echt een goede zaak.

Leave a Response