Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Kampioenen competitie reeds bekend ?

Email dit bericht Print dit bericht

Afgelopen weekend zijn de eerste wedstrijden van de verenigingscompetitie gezwommen en helaas voor de rest van Nederland zal ook dit jaar het kampioenschap van Nederland naar de Dolfijn uit Amsterdam gaan. Met een waarzinnige score van 5831.90 pakte de regerend kampioen direct al een voorsprong van bijna 220 (!) seconden op de nummer 2 DWK. Met die score verbeterde de Dolfijn direct alweer hun eigen topscore van vorig jaar, toen kwamen ze tot 5933.50.
Tevreden geluiden dus uit de hoofdstad, maar ook uit de rest van Nederland kwamen positieve berichten. Zo twitterde Stephan Schoon, hoofdtrainer van nummer 2 DWK ’30sec sneller dan vorig jaar! En zie dat we 70sec sneller zijn dan de equipe van gerjancats (Trivia) :-) BAM! DWK gewoon 2e in de eerste competitierode! Vorig jaar nog 5e! Lekker op weg dus!’.
Zeer positief was ook de 3e plaats van de Columbiaan uit VOorhout. Met 6068.48 gaven ze nog geen 15 seconden toe op DWK en waren ze maar liefst 92 seconden sneller dan vorig jaar.
Nummer 4 van dit jaar was de nummer 2 van vorig jaar EiffelSwimmers PSV, gevolgd door AZ&PC. Onderaan lijkt het een zwaar seizoen te gaan worden voor OZ&PC (15e), Aqua-Novio’94 (14e) en DAW (13e). Zij hebben nu al een achterstand op de nummer 12 WZ&PC van 70 seconden of meer.

In de A-competitie lijkt Zeester-Meerval hard op weg naar hernieuwde promotie naar de hoofdklasse. De ploeg uit Uden is dit jaar enorm verstevigd met zwemmers van buitenaf en dat blijkt direct uit de topscore van 5887.91. Dat de startgemeenschap HGN (Hellas Glana en Nimo) ook hoog scoort is geen verrassing, al moesten ze in de eerste ronde wel al direct 93 punten toegeven op Zeester-Meerval. DZ&PC bleef met 5994.19 ook nog net onder de 6000 punten grens en lijkt ook een gooi te willen gaan doen naar een optreden in de hoofdklasse volgend seizoen. Zij zwommen daarin voor het laatst in seizoen 2008/2009, voor HGN was dat in 2006/2007, voor Zeester-Meerval 2 jaar geleden.

Zodra de uitslagen van de competitiewedstrijden beschikbaar zijn zullen wij die uiteraard ook op zwemrank.nl zetten, waar (afhankelijk van beschikbare tijd) binnenkort ook de ouderwetse vergelijkende uitslagen te vinden zullen zijn.

Tagged as: ,

Leave a Response