Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Stefan de Die en Bas van Velthoven stoppen

Email dit bericht Print dit bericht

Waar de ene zwemmer twittert dat zijn Olympische seizoen vandaag gaat beginnen, maken andere zwemmers de keuze ermee op te houden. Stefan de Die en Bas van Velthoven, beiden zwemmers uit de stal van Martin Truijens (NZA) in Amsterdam, hebben bekend gemaakt hun topsportcarrière te beëindigen en zich te gaan richten op hun maatschappelijke carrière. De 2 heren die vorig jaar nog een bittere pil moesten slikken toen de 4x200m vrijeslag estafette niet werd afgevaardigd naar de WK in Shanghai geven beiden aan dat het geloof in kwalificatie voor de Olympische Spelen van Londen weg is en daardoor de motivatie om er weer vol tegen aan te gaan.

Met deze beslissing is de kans op een Olympische 4x200m vrijeslag estafette bij de heren direct tot vrijwel nul gedaald. Van de ‘beoogde’ ploeg blijven nu alleen nog Sebastiaan Verschuren, Joost Reijns en Dion Dreesens over, waar er minimaal 5 zwemmers nodig waren geweest. De kans op kwalificatie was door de afwezigheid op de WK in Shanghai al erg klein, aangezien er naast de 8 WK finalisten nog maar plaats was voor 4 ‘tijdsnelsten’ voor de Olympische Spelen.

Tagged as: , , , ,

Leave a Response