Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Startlijsten WK beschikbaar + live series (video)

Email dit bericht Print dit bericht

Op omegatiming.com zijn de officiële startlijsten voor de Wereldkampioenschappen zwemmmen in Shanghai verschenen. Een mooi moment om de eerste dag van de WK eens onder de loep te nemen, met op het programma voor de dames de 100m vlinderslag, 200m wisselslag, 400m vrijeslag en de 4x100m vrijeslag en voor de heren de 400m vrijeslag, 50m vlinderslag, 100m schoolslag en eveneens de 4x100m vrijeslag.

100m vlinderslag dames (03.00uur NL tijd)
Natuurlijk gaat vanuit Nederlands oogpunt de aandacht uit naar Inge Dekker. Net als Femke Heemskerk traint ze nu al een behoorlijke tijd in Marseille en lijkt dat voor haar een prima keuze geweest. Met haar persoonlijk record van 57.62 van de Swimcup in Amsterdam staat ze als 8e geplaatst (serie 5, baan 3). Als snelste staat Alicia Coutts uit Australië genoteerd met 57.25, gevolgd door Christine Magnuson (USA) met 57.32 en Sarah Sjoestroem (SWE) met 57.32. Opvallende naam in serie 2 is die van Otylia Jedrzejczak.

400m vrijeslag heren (03.13uur NL tijd)
Geen Nederlandse deelname aan het programma dat Yang Sun uit China bovenaan de startlijst heeft staan. Met 3.41.48 heeft hij 5 honderdsten over ten opzichte van Tae Hwan Park. Frans talent Yannick Agnel staat als 3e ingeschreven met 3.43.85. Zijn verrichtingen zullen waarschijnlijk ook aandachtig worden gevolgd door Sebastiaan Verschuren die Agnel tegen zal komen op de 200m vrijeslag.

200m wisselslag dames (03.42uur NL tijd)
Totaal 5 series en 38 dames verschijnen aan de start van dit programma. Ook hier een Chinese op plaats 1 op de startlijst. Shiwen Ye heeft als snelste tijd 2.09.37 staan, Alicia Coutts duikt voor de 2e keer deze ochtend het water in met een inschrijftijd van 2.09.68.

50m vlinderslag heren (04.03uur NL tijd)
Joeri Verlinden duikt pas in de laatste serie van dit programma het water in. Zijn inschrijftijd van 23.66 is goed voor de 13e tijd en dus zit er mogelijk een halve finale plek in voor de zwemmer uit Amsterdam. In zijn serie treft hij een paar mooie concurrenten met Cesar Cielo (22.98), Fred Bousquet (23.30) en Roland Schoeman (23.39).

400m vrijeslag dames (04.15uur NL tijd)
Op de 400m vrijeslag dames zal de strijd waarschijnlijk gaan tussen wereldrecordhoudster Federica Pellegrini en de britse Rebecca Adlington. Adlington komt naar Shanghai met een tijd van 4.02.84, Pellegrini doet dat met 4.03.12.

100m schoolslag heren (04.41uur NL tijd)
Om de halve finale te halen van de 100m schoolslag bij de heren zal waarschijnlijk een tijd nodig zijn van rond de 1.00.50. Lennart Stekelenburg moet in staat worden geacht daarbij in de buurt te komen, maar de concurrentie is hevig. Kosuke Kitajima staat als snelste genoteerd op de startlijst en zal gaan proberen zijn hegomonie te herstellen. Alexander Dale Oen is met 59.20 zijn naaste belager en de 2e man die onder de minuut ingeschreven staat, Ryo Tateishi staat 3e met 1.00.09.

4x100m vrijeslag dames (05.06uur NL tijd)
Marleen Veldhuis, Ranomi Kromowidjojo, Maud van der Meer en Femke Heemskerk moeten voor Nederland in de eerste serie een finale plaats veilig gaan stellen. Normaal gesproken moet dat in zijn geheel geen probleem zijn gezien de ingeschreven ploegen. In de finale zal Marleen of Maud vervangen worden door Inge Dekker, waarna de dames een gooi gaan doen naar wederom een gouden medaille. Grootste concurrenten daarvoor zullen de Verenigde Staten, Australie en mogelijk ook Groot-Brittannië zijn. Hoe sterk de Duitse of Chinese dames zullen zijn zal afgewacht moeten worden.

4x100m vrijeslag heren (05.18uur NL tijd)
In de jacht op zijn zoveelste gouden medaille begint Michael Phelps met de 4x100m vrijeslag estafette. Het team uit de Verenigde Staten is uiteraard weer een van de titelfavorieten, al moeten de teams van Rusland en Frankrijk zeker niet onderschat worden.

De series zullen uitgezonden worden bij Eurosport of zijn via internet te volgen op Nederland24.
Of anders hieronder :

Get Microsoft Silverlight

Tagged as: , , , , , , , ,

Leave a Response