Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Pieter van den Hoogenband analyticus voor Eurosport bij WK

Email dit bericht Print dit bericht

Een jaar voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen, komt de mondiale zwemtop in Shanghai bij elkaar om te strijden om de wereldtitels bij de WK zwemmen. Eurosport en Eurosport HD zijn er in China bij met live-verslaggeving en het dagelijkse magazine “Pool Talk”.
Eurosport zendt vanaf 16 juli het schoonspringen (tot en met 24 juli) en vanaf 24 juli (tot en met 31 juli) het zwemmen met meer dan 50 uitzenduren van begin tot eind rechtstreeks uit. Drievoudig Olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband is tijdens de WK de zwemanalyticus voor Eurosport.
Alle disciplines van het zwemmen zijn live te zien op Eurosport en dat geldt, in grote lijnen, ook voor het schoonspringen (enkele onderdelen daarvan worden, in verband met het tijdsverschil, iets later uitgezonden dan dat die eigenlijk plaatsvonden). Bij het zwemmen worden de series gezwommen van 03:00 tot 05:30 ’s ochtends en de finales vanaf 12:00 ’s middags.

Pieter van den Hoogenband
Eurosport heeft Pieter van den Hoogenband aangetrokken als analyticus tijdens de WK zwemmen, EK kortebaan en de Olympische Spelen in Londen. Een jaar lang is Van den Hoogenband Eurosport’s zwemambassadeur en in Shanghai maakt hij zijn “zwemdebuut”. Met zijn expertise en heldere kijk op zwemmen neemt hij de kijker bij de hand en laat hij alle ins en outs van het zwemmen zien.
In aanvulling op de live uitzendingen, brengt Eurosport’s on site crew, rechtstreeks vanuit de mixed zone, interviews met de hoofdrolspelers van het moment. Aansluitend op de finales, blikt Eurosport in het magazine Pool Talk LIVE vanuit Shanghai met Van den Hoogenband terug op de afgelopen dag. In een voorbeschouwing voorafgaand aan de finales laat Van den Hoogenband ook nog zijn licht schijnen op de kanshebbers.

Met de WK zwemmen gaat de “Road to London” op Eurosport officieel van start. Het eerste grote evenement van een mooie Eurosport line-up in aanloop naar de Olympische Spelen. Het commentaar bij het zwemmen is in handen van Bert Sitters en Thijs van Valkengoed. Wessel Zimmermann, Krijn Schuitemaker en Rosalina Levy verzorgen het commentaar bij het schoonspringen

Tagged as: ,

3 Comments

  1. Als hij daar toch is kan PVDH dan niet meteen het wedstrijdcommentaar verzorgen ? Slechter dan het duo Sitters/Van Valkengoed kan hij het niet doen.

  2. Ik kijk toch BBC

  3. Aub. verlos ons van Sitters/Valkengoed !!!

Leave a Response