Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Nederlands Jeugd Record bij Netherlands Invitational (HD-video)

Email dit bericht Print dit bericht

De Netherlands Invitional in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion is voor een behoorlijk aantal zwemmers uit onder andere Nederland, Duitsland en België de laatste binnenbad wedstrijd van het seizoen. Misschien na alle NK’s voor sommigen wat mosterd na de maaltijd, voor andere de mogelijkheid om het seizoen met een mooie knal te beëindigen. Zo waren er op de individuele afstanden mooie tijden te vermelden voor bijvoorbeeld Wendy vd Zanden op de 200m vrijeslag, die met 2.01.45 aantoonde op de goede weg te zijn richting Dublin over een paar weken. En ook op de 100m vlinderslag mocht haar 1.01.55 er zeker zijn.

Naast individuele prestaties biedt de organisatie ook de mogelijkheid, mits op tijd aangevraagd, om kansrijke estafette nummers toe te voegen aan het programma. Kansrijke op het gebied van records wel te verstaan.
In 2009 waren het de meiden van Trivia die met 4.38.32 een Nederlands Junioren Record neerzetten bij dit toernooi (video). Vandaag waren het een masters estafette van DAW en een jeugd ploeg van Z&PV Nuenen die een gooi wilden doen naar records.

De masters van DAW hadden van tevoren ingezet op een Wereld Masters record 100+, maar nadat dat record 2 weken geleden al aangescherpt was tot 4.37 moesten zij genoegen nemen met een Nederlands record. Wieteke Elzinga, Ron Langelaan, Kars Luttik en Sandra Zwaanswijk wisten hun inschrijftijd van 4.44.41 te verbeteren tot 4.40.01 en doken daarmee ruim onder het oude record van 4.44.05

Na deze race was het de beurt aan de jeugdzwemmers van Z&PV Nuenen om een aanval te doen op de startlimiet voor de 4x50m wisselslag heren jeugd in een 50m bad. Sven Kardol, Ruud van Heerbeek, Maurice Soudant en Wouter Sijmons waren 2 weken geleden tot 2 maal toe net naast het podium geëindigd bij de NK sprint, wat uiteraard nog wat extra motivatie had opgeleverd. De opening van Sven met 28.54 betekende voor hem een nieuw PR (waarmee een Jaked-tijd uit zijn lijst werd geschrapt). Ruud van Heerbeek vervolgende met 30.80 op de 50m schoolslag (PR 31.16), waarna Maurice in 26.21 de 50m vlinderslag wist af te leggen. De laatste 50m vrijeslag was voor Wouter Sijmons die met een scherpe overname (+0.10) de basis legde voor een super snelle split van 24.87 (PR 25.86) en daarmee de eindtijd van 1.50.42 op de klok zette.
Daarmee was het team van Z&PV Nuenen sneller dan de startlimiet van 1.50.70 die op zwemkroniek vermeld staat als record. Gelukkig was de marge uiteindelijk nog vrij ruim, want verder onderzoek in de ranglijsten van de KNZB leverde met 1.50.49 nog een sneller startlimiet op. Onduidelijkheid dus over wat nu de juiste startlimiet was, maar in ieder geval zijn de huidige recordhouders de zwemmers van Z&PV Nuenen.

Morgen gaat de wedstrijd verder met wederom een recordpoging voor de masters van DAW, ditmaal op de 4x200m vrijeslag

Tagged as:

2 Comments

  1. Het team deed een recordpoging in de leeftijdsklasse 100+ en niet 120+

    groetjes

Leave a Response