Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Linsy Heister niet op 25km bij WK (video)

Email dit bericht Print dit bericht

Na de teleurstellende 20e plaats op de 10km bij de Wereldkampioenschappen in Shanghai werd aan Linsy Heister gevraagd wat haar idee├źn waren over de 25km die ook nog op het programma stond. Zelf gaf ze aan dat ze daar verwachte (veel) meer kans te maken op een mooie klassering aangezien het op de 25km een stukje langzamer gaat en de eindsprint vaak minder doorslaggevend is.

Helaas hebben Linsy en haar coach Marcel Wouda echter moeten besluiten Linsy terug te trekken voor het kampioenschap over 25km, al zal de reden niet direct de verwachte zijn. Linsy is namelijk niet van de startlijst gehaald in verband met haar vorm of schouderblessure, maar omdat het team het op medische gronden niet verantwoord vindt om 5 tot 6 uur te gaan zwemmen in water van ongeveer 30 graden. Ook gezien het tragische ongeluk van Fran Crippen in oktober 2010 vraagt Marcel Wouda zich zelfs af waarom de FINA de wedstrijd eigenlijk wel door laat gaan.

Meer nieuws over de WK vindt je op www.mijnzwemheld.nl

Tagged as: , , ,

Leave a Response