Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Linsy Heister 20e op 10km open water

Email dit bericht Print dit bericht

Linsy Heister heeft dinsdag tijdens het wereldkampioenschap openwaterzwemmen over 10 kilometer teleurgesteld. De regerend Europees kampioene, vooraf getipt als een van de medaillekandidaten, eindigde in Shanghai slechts als twintigste. Heister had ruim een halve minuut achterstand op de Britse winnares Keri Payne, die na 2 uur, 1 minuut en 58,1 seconden finishte. Martina Grimaldi uit Italië veroverde zilver, het brons ging naar Marianna Lymperta uit Griekenland.

Omdat de race niet werd uitgezonden op bijvoorbeeld Eurosport was de Nederlandse volger aangewezen op sociale media om informatie over de race te ontvangen. @KNZB_Live probeerde vanaf de kant in ieder geval een verslag te doen van de race, welke tot 7,5km voorspoedig leek te gaan. In de eerste 2 ronden van 2,5km wist Linsy zich met keurig op een 12e plaats te handhaven, waarna ze in ronde 3 verder opschoof naar plaats 4. Toen de rest van het veld echter de eindsprint inzette was ze niet bij machte die plaats vast te houden en zakte ze naar uiteindelijk de 20e plaats.

Na afloop van haar teleurstellende race over 10 kilometer bij het wereldkampioenschap openwaterzwemmen kwam Linsy Heister met een verrassende onthulling. Met de tranen in haar ogen vertelde de zwemster dat ze eerder dit jaar door een schouderblessure is geveld, waardoor ze een fikse trainingsachterstand heeft opgelopen.,,Het is heel moeilijk als je voor de belangrijkste wedstrijd van je carrière niet de dingen hebt kunnen doen, die je voorheen wel deed. Ik heb veel moeten inleveren. Dat ik de afgelopen tijd toch nog zo sterk zwom, heeft me verbaasd.”
In de Chinese zee werd echter pijnlijk duidelijk dat Heister niet met de beste zwemsters mee kon. ,,Ik was niet het ‘beest’ zoals vorig jaar. Maar we weten waaraan het ligt.”

Heister hield de kwetsuur stil voor de buitenwacht, omdat ze niet vooraf al excuses wilde geven. ,,Want stel dat ik toch goed had gezwommen, dan was dat raar geweest.’

De Brabantse zwemster had in de Chinese stad vooral haar zinnen gezet op het veroveren van een olympische nominatie. Daarvoor had Heister bij de mondiale titelstrijd bij de beste tien moeten eindigen, maar ook die missie mislukte. Ze moet nu volgend jaar een topprestatie leveren tijdens het olympisch kwalificatietoernooi om zich alsnog te plaatsen voor de Olympische Spelen.

Heister komt later deze week nog in actie op de 25 kilometer, de niet-olympische discipline waarop ze haar titel verdedigt.

Bron : ANP

Tagged as: ,

1 Comment

  1. Misschien had ze die schouderblessure wel bekend moeten maken.
    ,,Want stel dat ik toch goed had gezwommen, dan was dat raar geweest.’’ Ik zou dat niet raar hebben gevonden. Eerder knap dat ze dan toch goed had gepresteerd.

Leave a Response