Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Irish Open van start in Dublin

Email dit bericht Print dit bericht

Terwijl de meeste nieuws berichten en tweets gaan over het Wereldkampioenschap in Shanghai, zijn er ook een aantal andere Nederlandse zwemmers actief in het buitenland. Coach Patrick Pearson nam vrijwel zijn gehele groep zwemmers mee een wedstrijd in Dublin, welke vandaag van start ging. Daarnaast prijken ook de namen van Stefan de Die en Bas van Veldhoven op de startlijst, alsook die van Lieke Verouden en Saskia de Jonge.

Met slechts de eerste sessie met series achter de rug is er uiteraard nog weinig te zeggen over de prestaties van de zwemmers, maar toch zijn er al een paar opvallende tijden te noteren. Zo wist Lieke Verouden op de 200m vrij 2.01.78 te noteren op de 200m vrijeslag, een persoonlijk record van meer dan 2 seconden. Met die tijd plaatste ze zich als snelste voor de finale van vanavond. Ook Wendy van der Zanden, Saskia de Jonge en Joelle Scheps zullen in die finale van start gaan, Marieke Nijhuis en Clarissa van Rheenen vielen er net buiten.

Voor Loes Zanderink was er een mooi persoonlijk record op de 50m schoolslag. Met 32.03 haalde ze ruim 3 tienden van haar persoonlijk record en gaat ze als snelste naar de halve finale. Verder stijgt ze met haar nieuwe toptijd van plaats 5 naar plaats 2 op de eeuwige ranglijst. Ze staat nog achter Moniek Nijhuis (30.38), maar nu voor Tessa Brouwer (32.05), Madelon Baans (32.14) en Lia Dekker (32.18). Ook Jocelyn Spruit, Kristel Doreleijers en Carlijn van Rooijen plaatsen zich voor de halve finale, al deden ze dat wel met tijden net boven hun persoolijke records.

Bij de heren gaan Stefan de Die, Bas van Velthoven en Jurjen Willemsen als eerste 3 naar de finale op de 200m vrijeslag. De tijden in de ochtend waren respectievelijk 1.51.82, 1.52.50 en 1.53.27. Date vd Zaag was met 1.59.68 goed voor een finale plaats bij de jeugd. Op de 50m schoolslag zijn er halve finale plaatsen voor Bram Dekker (2e in 29.87) en Joep van Grunsven (9e in 30.84 PR).

De uitslagen van deze wedstrijd zijn te vinden op de site van swimming Ireland.

Tagged as: , , ,

Leave a Response