Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Wie heeft er kaartjes voor Londen ??

Email dit bericht Print dit bericht

Met nog 422 dagen te gaan tot de opening van de Olympische Spelen in Londen wordt langzaam duidelijk dat de angst die veel fans hadden bewaarheid wordt : niet of nauwelijks toegangskaarten beschikbaar…
Overal waar je maar berichten tegen komt over bestelde kaarten lees je de teleurstellende verhalen. De eerste statistieken wijzen uit dat meer dan 50% van de mensen die kaarten hebben besteld geen enkele kaart hebben toegewezen gekregen. En als er al kaarten zijn toegewezen, dan vaak maar voor 1 of 2 sessies.
Natuurlijk niet vreemd als je bedenkt dat dat alleen uit Nederland al zo’n 50.000 mensen per dag in Londen verwacht worden, in vergelijking met misschien 3000 in 2008 in Beijing ?

Na de Olympische Spelen van Atlanta 1996 (alle kaarten die we wilden) en Beijing (redelijk wat kaarten via ATP en ter plekke nog kaarten kunnen regelen), hadden we voor Londen ook kaarten besteld. Voor totaal ongeveer € 4500,- hoopten we op kaarten voor (uiteraard) zwemmen, maar ook beach volleybal, basketbal, tennis, BMX, turnen, baanwielrennen en open water zwemmen.
Op 26 april dienden we onze bestelling in op de officiële site van Londen en daarna kon het afwachten beginnen…. Afgelopen vrijdag was het zover : er was geld afgeschreven van onze VISA kaart. We hebben dus kaarten, maar welke ? Aangezien het bedrag € 392,- was, inclusief € 12,- administratiekosten, kan het 2 dingen betekenen.

De eerste optie is dat we 1 finale sessie hebben toegewezen gekregen van het zwemmen.
Aangezien we voor 4 finales hadden ingeschreven, kan het zijn dat we op de 1e, 3e, 5e of 6e dag aanwezig zijn. Op dag 1 staat de 4x100vrij dames finale op het programma, op dag 3 mogelijk Femke en Sebastiaan op de 200vrij, op dag 5 halve finale 100vrij dames en finale 100vrij heren en op dag 6 de finale van de 100vrij dames en halve finale 100vlinder heren (om maar wat te noemen).

Een andere opties is dat we 2 sessies hebben toegewezen gekregen.
In dat geval dus geen zwemmen, maar een combinatie van 2e ronde Tennis (heren en dames) op het centre court van Wimbledon plus een van de volgende 4 sporten : basketbal, beachvolleybal, BMX of het open water zwemmen voor de dames.

Als het goed is wordt uiterlijk 24 juni bekend gemaakt welke kaartjes we precies hebben, dus tot dan maar wederom in spanning. Zijn er nog meer van jullie die een aanvraag hebben gedaan en weten of er iets is toegewezen ?
Olympisch zwembad Londen

Tagged as: ,

1 Comment

  1. Hier nog niks afgeschreven, blijf in spanning tot 10 juni… :)

Leave a Response