Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Meiden 4x100vrij estafette brengt EJK selectie op 12 deelnemers

Email dit bericht Print dit bericht

Had bondscoach Titus Mennen voor de Open Nederlandse Kampioenschappen nog de hoop dat de EJK selectie verder uitgebreid zou worden op basis van individuele prestaties, afgelopen weekend bleek dat helaas voor geen enkele zwemmer haalbaar. Vooral Jens Bakker liet op twitter blijken hier behoorlijk van te balen en terecht natuurlijk. Op de afstanden die hij zwom noteerde de zwemmer van de Dolfijn en het RTC-Amsterdam uitstekende tijden, maar de EJK limieten bleven net buiten bereik. Op de 200m wisselslag zette Jens bijvoorbeeld 2.06.43 neer, waar 2.05.09 nodig was. Op de 50m vlinderslag kwam hij in de finale tot 25.41, voor Belgrado was 25.05 nodig. Het dichtst bij een limiet kwam hij overigens op de 100m vlinderslag. Daarop zwom hij in de A-finale naar 55.50, slechts 0.37 verwijderd van de EJK richttijd. Had hij deze tijd bij de swimcup in Eindhoven in april weten neer te zetten, dan had hij kunnen profiteren van de soepelere richttijden die toen golden, maar helaas werden deze niet meer toegepast bij het ONK.

Bij de meisjes kwam Loes Westerhof op de 50m schoolslag nog verrassend dicht bij de richttijd voor de EJK. Ingeschreven met 34.20 won ze in de series de titel bij de jeugd met 33.48, waarna ze in de finale met 33.35 nog sneller ging. Daarmee strandde ze op slechts 0.09 van de limiet voor de EJK van 33.26.
Maartje de Wit strandde op de 50m vlinderslag op 0.31 van de EJK norm met haar winnende 28.47. Dat deed ze trouwens verrassend vanuit serie 2 doordat ze ingeschreven stond met een tussentijd van de 100m vlinderslag. De nummer 2, Maaike de Waard, noteerde 28.48…

Doordat de ploeg dus niet uitgebreid werd met individuele zwemmers, waren de volgende jongens en meiden de enigen die zich op eigen kracht wisten te kwalificeren :
Dion Dreesens, Gavin van der Werf, Roy Smeenge, Esmee Vermeulen, Maaike de Waard, Annermarie Worst, Sylvia Dik en Femke Remmits.
Verder bleek de 4x100m vrijeslag estafette bij de dames met zwemsters te vullen van een dusdanig niveau dat een finale plaats zeer goed haalbaar moet zijn en daarom gaan naast Esmee Vermeulen ook Maartje de Wit, Rosa Veerman, Jovanna Koens en Femke Leenstra mee naar Belgrado.

In voorbereiding op de EJK heeft het team komend weekend een gezamenlijke trainingsstage in het Sloterparkbad te Amsterdam waarna ze een week later afreizen naar Pescara (Italiƫ) voor een weekstage samen met het Europees Jeugd Olympisch Festival zwemteam welke 20 juni as. bekend gemaakt wordt. Vanuit Italiƫ zullen de 12 zwemmers onder begeleiding van Titus Mennen, Hans Elzerman, Kees Robbertsen en fysiotherapeut Patrick Martens rechtstreeks doorvliegen naar Belgrado

Tagged as: ,

Leave a Response