Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

De volgende comeback… Janet Evans

Email dit bericht Print dit bericht

Na de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta was het een van de meest gepubliceerde berichten : Janet Evans stopt met zwemmen. Toen 24 jaar was ze houder van het wereldrecord op de 400, 800 en 1500m vrijeslag en bij de Olympische Spelen van Seoul won ze ondanks de aanwezigheid van de ‘sterke’ DDR dames 3 maal goud.
Helaas betekende de spelen van Atlanta met een uitschakeling in de series van de 400m vrijeslag en een 6e plaats op de 800m vrijeslag een negatief einde van haar carrière, maar vandaag werd definitief bekend dat ze op 39 jarige leeftijd haar comeback gaat maken. Komend weekend zwemt ze haar eerste wedstrijden sinds de Olympische Spelen van 1996 bij de wedstrijd in Fullerton met de toepasselijke naam ‘Janet Evans Invitational’.
Het uiteindelijke doel : de Olympische Spelen van Londen 2012.

Het hele verhaal van haar comeback (in het Engels) vindt je hier.

Tagged as:

Leave a Response