Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Blog Ranomi: Ma Veldhuis helpt

Email dit bericht Print dit bericht

Ranomi KromowidjojoBron : Telesport (de Telegraaf)
Door : Ranomi Kromowidjojo

Hoera! De laatste weken waren niet alleen zware trainingsweken, het was ook een periode van examens en tentamens. Dat was zeker te merken in het zwembad bij de groep Verhaeren. Hopelijk zijn alle studerende zwemmers geslaagd. Het werkt voor mij motiverend als je teamgenoten naast een succesvolle zwemcarrière ook aan hun maatschappelijke toekomst werken. Zo kun je elkaar helpen met leren en motiveren, net zoals je tijdens trainingen doet. Ik heb laatst twee tentamens voor mijn studie Business Administration aan de Business School Notenboom gemaakt, beiden gehaald! Klein applausje voor mezelf.

Over een paar weken vertrekken we naar China voor de WK, maar tot die tijd wil ik nog even serieus met school bezig zijn om wat punten te scoren. Dan heb ik het grootste gedeelte van het eerste jaar erop zitten. Niet slecht wanneer je alleen van 13.00 tot 15.00 uur op school kunt zitten. En gelukkig is er Ma Veldhuis die mij kan helpen. Want naast een succesvolle carrière in het zwembad heeft ze twee economische Master studies afgerond. Voor iedereen dus een voorbeeld. Nu heeft ze wat tijd om mij te overhoren…. haha….

En volgend jaar, tijdens het olympisch seizoen, wanneer de focus natuurlijk meer op het zwemmen ligt, zal ik zeker mijn studie niet stopzetten. Ik zorg ervoor dat mijn studie ambities en zwem ambities elkaar niet in de weg zitten. Maar als ik volgend jaar moet kiezen, kies ik natuurlijk voor het zwemmen. Olympische droom boven alles!

Tagged as: ,

Leave a Response