Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Waar concurrentie samensmelt in samenwerking (video)

Email dit bericht Print dit bericht

Wat precies een jaar geleden tijdens de Brabantse Zomer Kampioenschappen is geboren als idee, is dit jaar voor het eerst doorgevoerd. We hebben het over de coach / trainers estafette. Hierbij is het idee dat elke deelnemende vereniging tijdens de BZK een ploeg van trainers / coaches inschrijft die gaat deelnemen aan de estafette. Er zijn verspreidt over 2 weekeinden 2 estafettes; 4 x 50 wisselslag en 4 x 50 vrijeslag. Deelnemen met een gemengd team (meerdere verenigingen samen) is ook toegestaan. De prijs die gewonnen kan worden is de “TYR wisselbokaal”. Deze prijs is beschikbaar gesteld door kring Noord-Brabant partner: TYR Benelux.

Niet iedere vereniging kon een eigen team op de been brengen, dus werd er met andere vereniging samengewerkt. Gedurende de eerste wedstrijd dag werden er koortsachtig en zenuwachtig teams samengesteld. Het deelnemers veld was erg indrukwekkend. Voormalig olympisch deelnemers, WK, EK en NK zwemmers werden ingeschreven. Een aantal indrukwekkende namen: Patrick Janssen, Harold Matla, Sil Hoving, Martin de Wildt, Saskia Phaff, Georgias Dimitros, Stephanie Janssen, Onko Drent, Daan v Boxmeer.

Dat de organiserende kring Noord-Brabant niet achter kon blijven en het goede voorbeeld moest geven was een feit. Gelukkig heeft de organiserende zwemcommissie een aantal jonge commissie leden, en natuurlijk ons geheime wapen: voormalig Olympisch zwemster Annemarie Verstappen.

10 teams streden afgelopen zondag 15 Mei in het Pieter vd Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven om de eer: Beste trainers team van Brabant. Er stond de 4 x 50 meter wisselslag op het programma.
Naast verenigings teams als Eiffelswimmers PSV, Nuenen, Zeester-Meerval, de Warande, de Vennen, Hieronymus, Arethusa waren er ook gelegenheidsteams ingeschreven, Jong Talent, Kring Noord-Brabant en de Dolfijnen.

De populariteit van het evenement weerspiegelde zich in het feit dat er meer inschrijvingen waren dan maximaal toelaatbaar (1 serie van 10 deelnemers).

Er hing een enorme sfeer in het swimstadion en coaches, ouders, trainers en zwemmers schreeuwden hun longen bijna uit hun lijf om hun trainers aan te moedigen.

De tussenstand na 1 wedstrijd is als volgt:
1: Eiffelswimmers PSV 1.58.64
2: Team jong Talent 2.11.31
3: KNZB kring Noord-Brabant 2.13.24
4: Zeester-Meerval 2.20.39
5: de Warande 2.27.01
6: de Vennen 2.38.59
7: Arethusa 2.38.69
8: de Dolfijnen 2.40.01
9: Hieronymus 3.03.03
10 Nuenen 3.25.48

Volgende week zondag 22 Mei is de ontknoping van dit spektakel wanneer de 4 x 50 meter vrijeslag wordt gezwommen.
Voor foto’s en uitslagen van de Brabantse Zomer Kampioenschappen, kijk op de website: http://www.knzbkringbrabant.nl of www.zwemrank.nl

Leave a Response