Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Rafaëlla van Nee zwemt NR 12-jarige op 50m schoolslag

Email dit bericht Print dit bericht

Tijdens de Kring Kampioenschappen van A’dam-‘t Gooi heeft Rafaëlla van Nee een NR 12 jaar gezwommen. Met 35.33 dook ze onder de tijd van Cleo Denise Bol uit 2006. Cleo Denise was in 2006 in het zelfde bad tot 36.28 gekomen.
Met dit record is Rafaëlla nu in het bezit van zowel het 50 als 100m schoolslag record.
Die laatste had ze namelijk bij Swimcup in Amsterdam (finale Talentcup) reeds gezwommen.

Leuk detail is dat de Kring A’dam – ‘t Gooi normaal gesproken geen electronische tijdwaarneming gebruikt bij de KK. De Dolfijn heeft (samen met het Sloterparkbad) naar aanleiding van onder andere de problemen bij de Talentcup, de afgelopen tijd behoorlijk geïnvesteerd in tijd en geld om het Alge systeem in orde te krijgen. De Kring Kampioenschappen zijn gebruikt om te testen hoe het systeem nu werkt. Gelukkig maar, want daardoor heeft Rafaëlla haar record kunnen zwemmen én hebben we kunnen constateren dat de tijdwaarneming uitstekend werkt.

Tagged as:

Leave a Response